VOZAČ KOJI JE PREGAZIO DEVOJČICU U OČAJANJU ČUPAO KOSU: Što ja nisam poginuo, meni više života nema
Foto: Kurir

JEZIVO

VOZAČ KOJI JE PREGAZIO DEVOJČICU U OČAJANJU ČUPAO KOSU: Što ja nisam poginuo, meni više života nema

Crna Hronika -

Tragedija... A. R. (37), vozač kombija koji je usmrtio Dunju Ljubanić (17), posle nesreće čupao kosu s glave i proklinjao svoju sudbinu

Jaoj, nisam je video! Jaoj, što ja nisam umro, meni više života nema. Polako sam išao, ali nisam video odakle je istrčala.

Ovo je, kako Kurir saznaje, plačući i čupajući kosu s glave, ponavljao A. R. (37), vozač kombija, koji je u petak oko 11 sati u Ulici Laze Kostića u Beogradu, idući u rikverc, pregazio Dunju Ljubanić (17).

Nesrećna devojčica preminula je nekoliko sati kasnije u bolnici, a u trenutku nesreće trčala je za psom, koga je izvela u šetnju.

Sporo se kretao

Prema rečima našeg izvora, čim je osetio udarac, vozač kombija je stao i izašao, a onda je počeo da plače.

- Bila sam na svojoj terasi kad se nesreća desila i, nažalost, videla sam trenutak tragedije. U tom delu ulice uopšte nema saobraćaja. Vozač je bukvalno mileo dostavnim kombijem, čini mi se da je subotičkih tablica. Kad je vrlo sporo išao kroz uzak prolaz, desnim zadnjim krajem je udario našu komšinicu. S naše terase gledajući, zaista mislim da je ona bila u mrtvom uglu, tako da vozač nije mogao da je vidi - priča očevidac ove tragedije.

Kako kaže, R. A. je, ugledavši Dunju na asfaltu, počeo da plače i vrišti.

- Bukvalno je čupao kosu s glave i proklinjao sudbinu. Govorio je da i on ima ćerku i da bi bilo bolje da je umro. Ponavljao je da nikako nije mogao da vidi dete i da mu više nije stalo do sopstvenog života, te da želi da umre. Videlo se da je jako potresen - prepričava mučnu scenu komšinica.

Kuče arlaukalo

Naša sagovornica kaže da je pokojna Dunja pre tragedije trčala za svojom kucom.

- Da li joj se otrgao iz ruku ili su se samo igrali, ne znam. Odjednom je istrčala iza tog kombija! Kad ju je oborio, kuče je arlauknulo, kao i nesrećni vozač, ali i svi mi koji smo se zadesili tu. Ljudi koji su bili ispred prodavnice sjatili su se da pomognu. Devojčica je bila živa, ali se videlo da je teško povređena. Kasnije smo čuli da je umrla - priča potresena komšinica i dodaje da je Dunja nastradala maltene ispred svoje kuće.

- Ona živi blizu mesta nesreće i redovno je ovde šetala ljubimca. Živela je s roditeljima i sestrom. Videli smo da su ostavili cveće i sveću na mestu Dunjinog stradanja - kaže komšinica i dodaje:

- Dunja je pohađala Šestu beogradsku gimnaziju. Bila je dete za primer.

Istraga

DUNJA ŠETALA PSA SA SLUŠALICAMA U UŠIMA

Protiv A. R. (37) podneta je krivična prijava u redovnom postupku.

- Utvrđeno je da je devojčica šetala psa sa slušalicama u ušima, a da se vozač kombija kretao unazad uz zvučni signal. Vozač je alkotestiran i utvrđeno je da nije bio pijan - kaže izvor Kurira iz istrage.

Kurir.rs/J. Rafailović - J. Spasić/Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track