SANDULOVIĆ SE ŽALIO DA MU NIJE DOBRO: Tužilaštvo ga poslalo na pregled u Hitnu pomoć
Foto: Beta, Medija Centar Beograd

određen mu pritvor

SANDULOVIĆ SE ŽALIO DA MU NIJE DOBRO: Tužilaštvo ga poslalo na pregled u Hitnu pomoć

Crna Hronika -

BEOGRAD - Nikola Sandulović, koji je pre dva dana uhapšen zbog više krivičnih dela, među kojima je i širenje panike i nereda putem društvene mreže, priveden je danas na salušanje u Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal gde se, međutim, žalio da mu nije dobro.

Postujući njegova prava, tužilaštvo ga je uputilo na pregled u Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć, rečeno je u tužilaštvu.

Kako postoji opasnost od isticanja roka za zadrzavanje (od 48 sati), a da ga tužilaštvo nije ispitalo povodom krivičnih dela za koja se tereti, sudija za pretnodni postupak je Sanduloviću odredio pritvor, ukazuju u tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Sandulović bi trebalo da u roku od narednih 48 sati ponovo bude doveden kod tužioca radi saslušanja. Sandulović je predsednik Republikanske partije.

Policija je u nedelju saopštila da se sumnja da je Sandulović izvršio krivična dela izazivanje panike i nereda, ometanje pravde i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Navela je da postoje osnovi sumnje da je on na društvenoj mreži "Fejsbuk" objavio snimak u kome iznosi lažne vesti, čime je uticao na sprovođenje odluka i mera u borbi protiv virusa korona.

Takođe je izneo pretnje kojima je ometao tužioca u vršenju tužilačke funkcije, ali i pretnje da će upotrebiti silu prema policijskim službenicima koji su prema njemu preduzimali službene radnje u okviru svojih ovlašćenja, dodala je policija.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track