BEOGRAĐANIN ODVEDEN U PRITVOR: Posle boravka u Crnoj Gori, umesto da bude kući u izolaciji, nađen na ulici
Ilustracija, Foto: Shutterstock

krivičn

BEOGRAĐANIN ODVEDEN U PRITVOR: Posle boravka u Crnoj Gori, umesto da bude kući u izolaciji, nađen na ulici

Crna Hronika -

BEOGRAD - Na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, sud je odredio pritvor za A. B. (27) zbog kršenja mere samoizolacije, nakon povratka iz Crne Gore, saopšteno je danas iz tog tužilaštva.

On se tereti da je prekršio meru samoizolacije koja je nedavno produžena sa 14 na 28 dana, radi sprečavanja širenja korona virusa.

A.B. je 16. marta ušao iz Crne Gore u Srbiju na prelazu Gostun, a policija ga je zatekla juče na ulici oko 13 sati na Novom Beogradu.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Na saslušanju u tužilaštvu, A.B. je negirao krivično delo i branio se da da mu niko nije rekao da mu je mera produžena za još 14 dana, kao i da inače slabo prati televizijski program, osim što ponekad gleda sportske emisije.

On će biti smešten u jednu od tri posebne pritvorske jedinice koje se nalaze u Vršcu, Pirotu i Požarevcu i namenjene su za smeštaj povratnika iz inostranstva, a radi sprečavanja prenošenja korona virusa.

Njemu se na teret stavlja krivicno delo nepostupanje po zdravstvenim propisima, za koje mu preti kazna od tri godine zatvora i čeka ga online suđenje skajpom.

Prvim presudama za ovo delo izrečene su zatvorske kazne optuženima od 15 meseci, dve, dve i po i tri godine zatvora.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track