BOMBAŠKI DOČEK ZA NARKO-DILERA: Opomena stigla čim je izašao iz zatvora! Napadači UDARILI ČIM JE PROŠAO POLICIJSKI ČAS
Foto: Kurir/Jelena Rafailović, Privatna Arhiva

EKSPLOZIJA u beogradu

BOMBAŠKI DOČEK ZA NARKO-DILERA: Opomena stigla čim je izašao iz zatvora! Napadači UDARILI ČIM JE PROŠAO POLICIJSKI ČAS

Crna Hronika -

U dvorište kuće u Varvarinskoj ulici na Dušanovcu u Beogradu juče oko 6.30 bačene su dve bombe, a sumnja se da su one bile namenjene Dejanu Popovcu Ćiri (46), koji je nedavno izašao iz zatvora, gde je proveo 10 godina zbog trgovine narkoticima.

Naš izvor kaže da je Popovac bio uhapšen pre 12 godina zajedno sa svojim roditeljima i suprugom zbog sumnje da su trgovali heroinom i kokainom. - Dejan je navodno bio i blizak ljudima iz voždovačkog kriminalnog klana.

Iz zatvora je izašao nedavno, pa se pretpostavlja da je bacanje eksplozivne naprave na njegovu kuću trebalo da bude neka vrsta opomene - kaže izvor.

foto: Kurir/Jelena Rafailović

U eksploziji je totalno uništen automobil „reno klio“, koji je bio parkiran u dvorištu kuće, a rupe od gelera vide se i na fasadi, ogradi i prozorima, kao i na još dva auta parkirana ispred kapije.

- U toj kući žive dve porodice, a jedna od njih je porodica Popovac. S obzirom na to da žena N. T., na koju se vodi uništeni automobil, nema kriminalni dosije, kao ni njen suprug, zasad se sumnja da je meta napada bio njihov komšija Ćira - kaže izvor i nastavlja: - Eksplozivne naprave bačene su sa ulice, i to samo pola sata pošto je prestao policijski čas. Kuća je obezbeđena video-nadzorom i kamere su sigurno zabeležile napad. Policija je odnela snimke.

Komšije iz Varvarinske ulice juče su bile preplašene. - Bilo je jezivo. Odjeknule su dve eksplozije, nismo znali šta nas je snašlo. Mislim da je reč o ručnim bombama i da su bačene dve, jedna za drugom - rekao je čovek koji živi na spratu kuće.

Krimi-porodica

UHAPŠEN S MAMOM I TATOM

Dejan Popovac Ćira je pravosnažno bio osuđen na 10 godina zatvora pred Specijalnim sudom u Beogradu zbog trgovine narkoticima. On je 2008. godine bio uhapšen zajedno sa suprugom Jelenom, ocem Milivojem i majkom Blaginjom. Policija je prilikom hapšenja u garaži Popovca zaplenila četiri kilograma heroina i 200 grama kokaina, kao i veću količinu oružja. - Sud je utvrdio da su kriminalnu grupu formirali Popovac i Goran Đuričin radi prodaje heroina i kokaina na teritoriji Beograda. Popovac je deo zarađenog novca delio s Đuričinom, dok je deo skrivao u garaži i sefu u banci, a kupovao je i stanove. Posle hapšenja oduzeti su mu neki stanovi, a u sefu je nađeno 225.000 evra - podseća izvor.

On je dodao da ne zna ko je meta napada, ali da je uništeni automobil N. T. najverovatnije kolateralna šteta jer ona nema veze s kriminalom.

- Ne znate kakav je haos nastupio nakon eksplozije! Došlo je i do požara, plamen je bio veliki. Srećom, vatrogasci su brzo stigli, te nije napravljena veća šteta - priča sagovornik i objašnjava da je policija obavila uviđaj, a da je kontadiverziona ekipa proveravala da nije ostala još neka neeksplodirana bomba.

U još većem šoku bila je žena kojoj je zid spavaće sobe na nekoliko metara od izgorelog auta. - Sreća da niko nije povređen. Stvarno sam u šoku. Vlasnica automobila živi u prizemlju, ne verujem da se ona bilo kome zamerila - rekla je žena.

Kurir.rs/ Jelena Rafailović Foto: Kurir/Jelena Rafailović, Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track