DVOJICA SRBA IZ ČIKAGA OPELJEŠILI STARICU: Rekli joj da je dobila na lutriji, a evo kako su joj uzeli na hiljade dolara
Foto: Courtesy of Two Rivers Police Department

moguće da postoji više žrtava

DVOJICA SRBA IZ ČIKAGA OPELJEŠILI STARICU: Rekli joj da je dobila na lutriji, a evo kako su joj uzeli na hiljade dolara

Crna Hronika -

Službenici Policijske uprave grada Two rivers u Viskonsinu podneli su tužbu protiv Ratka Vasilića i Slave Milića zbog moguće prevare 80-godišnje iz tog grada.

Ona je ispričala policiji da je prvobitno u novembru 2019. godine sa njom kontaktirao neko ko je tvrdio da je iz izdavačke kuće “Publisher’s Clearing House”. Žrtvi je rečeno da je osvojila milion dolara, ali da mora da plati porez i naknadu pre nego što dobije nagradu. Od novembra 2019. do marta 2020. godine žrtva je dala desetine hiljada dolara muškarcima koji bi dolazili u njenu kuću kako bi od nje naplatili naknade i poreze.

foto: Courtesy of Two Rivers Police Department

Kada su se 18. marta 2020. godine dva muškarca vratila u kuću žrtve i zatražila dodatnih 4.000 dolara, ona je pozvala policiju, a prevarante su locirali dvojica policajaca i priveli ih. Kasnije su osumnjičeni identifikovani kao Ratko Vasilić i Slavo Milić, koji žive u Čikagu.

foto: Courtesy of Two Rivers Police Department

Policijska uprava Two rivers izvestila je da Vasilić Milić nisu državljani SAD i da su u SAD došli iz Srbije. Policajci veruju da su Vasilić i Milić deo veće organizovane grupe prevaranata i da je vrlo moguće da postoji više žrtava.

Obojica su prebačeni u zatvor okruga Manitovoc i upućeni u okružno tužilaštvo zbog optužbi za prevaru.

(Kurir.rs/Serbian Times)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja