SRBI U AMERICI OJADILI STARICU PREKO LAŽNE LUTRIJE: Rekli joj da je dobila milion dolara ali da mora da plati porez
U pritvoru... Ratko Vasilić i Slavo Milić, Foto: Courtesy of Two Rivers Police Departmen

IZNUDA PENZIONERI UHAPŠENI

SRBI U AMERICI OJADILI STARICU PREKO LAŽNE LUTRIJE: Rekli joj da je dobila milion dolara ali da mora da plati porez

Crna Hronika -

Neverovatno: Ratko Vasilić (76) i Slavo Milić (62) slagali baku (80) da je osvojila ogroman novac na igri na sreću, pa joj na ime „poreza i taksi“ uzeli na desetine hiljada dolara

Ratko Vasilić (76) i Slavo Milić (62), obojica poreklom iz Srbije, uhapšeni su u američkoj državi Viskonsin zbog sumnje da su prevarili staricu (80), koju su slagali da je dobila milion dolara na lutriji, pa joj mesecima izvlačili novac za lažne takse!

Kako je pokazala istraga, Srbi su s bakom, žiteljkom gradića Tu Rivers, kontaktirali prvi put u novembru prošle godine.

- Žrtva je policiji ispričala da ju je pozvao neko ko se predstavio kao radnik kompanije „Pablišers kliring haus“. Kazali su joj da je dobila milion dolara na lutriji, ali da mora da plati takse i poreske dažbine pre nego što joj novac bude uručen. Verujući da je zaista osvojila ogroman novac preko igre na sreću, baka je dvojici Srba u više navrata davala pozamašne svote novca, i to na ime „poreza“ - preneli su američki mediji i dodali da su uhapšeni Srbi dolazili na vrata žrtve kako bi naplatili njena dugovanja državi.

Dolazili na vrata

Sumnja se da su Vasilić i Milić na ovaj način od novembra 2019. do marta ove godine od lakoverne Amerikanke iznudili više desetina hiljada dolara. - Baki je sve prekipelo 18. marta. Tog dana su dvojica vremešnih Srba po ko zna koji put pokucala na njena vrata tražeći još para. Poslednji put su od nje zahtevali 4.000 dolara. Međutim, ona je konačno shvatila da se radi o prevari i obratila se policiji za pomoć - navode lokalni mediji.

Policija grada Tu Rivers brzo je identifikovala i uhapsila prevarante. - Ispostavilo se da je reč o Srbima Ratku Vasiliću i Slavu Miliću, koji žive u Čikagu, ali nemaju američko državljanstvo.

Protiv njih su podnete krivične prijave i sprovedeni su u pritvor - navode mediji i dodaju da se sumnja da pritvoreni Srbi nisu sami varali lakomislene Amerikance. - Veruje se da nisu mogli sami da organizuju prevaru, već da su deo veće bande, koja je dobro organizovana i u okviru koje svako ima svoju ulogu.

Apel policije

Američka policija i mediji su zbog sumnje da ima još žrtava ovog dvojca objavili slike Vasilića i Milića i zamolili građane da ukoliko ih prepoznaju jave policiji. - Ako ste imali bilo kakvu razmenu novca sa Milićem ili Vasilićem, molimo vas, pozovite policiju iz Tu Riversa - navedeno je u saopštenju.

Sam svoj gazda

RADI SELIDBE

foto: Facebook

Na Fejsbuk profilu Slava Milića mogu se videti fotografije ispred crkve sa srpskom zastavom, a ovaj Srbin je objavio da u Americi radi u firmi za selidbe, koju je nazvao po sebi. Sudeći po fotografijama, Milić je veliki patriota.

Kurir.rs/ Jelena Ivić Foto: Courtesy of Two Rivers Police Departmen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track