Najnovije vesti

SRBIN S POTERNICE UHAPŠEN U CRNOJ GORI: Policija mu u autu našla arsenal oružja, odmah deportovan u Srbiju
Foto: EPA/Boris Pejović

osumnjičen za četiri krivična dela

SRBIN S POTERNICE UHAPŠEN U CRNOJ GORI: Policija mu u autu našla arsenal oružja, odmah deportovan u Srbiju

Crna Hronika

Policija je u Bijelom Polju izvršila kontrolu vozila u kojem su se nalazili Đ. Š. (24) iz Bijelog Polja i S. P. (45) iz Srbije i pronašla pušku marke "Baikal" kalibra 12mm, kao i dve puške marke "Zastava" kalibra 12mm koje je oduzela, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju, operativna saznanja su ukazivala na to da se S. P. potražuje od strane Srbije zbog izvršenja nekoliko krivičnih dela.

- Posredstvom Zajedničkog centra za policijsku saradnju u Trebinju, Uprava granične policije Republike Srbije je graničnoj policiji u Bijelom Polju dostavila provere za S. P. te se došlo do saznanja da je za njim raspisana nacionalna potraga u Republici Srbiji zbog sumnje da je izvršio četiri krivična dela na toj teritoriji - navode iz crnogorske policije.

S. P. je lišen slobode i protiv njega su podnete dve prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o strancima - neprijavljivanje boravka i nezakoniti boravak. Njega je Sud za prekršaje kaznio novčanom kaznom u iznosu od 1.500 evra i za njega će biti doneto rešenje o otkazu boravka u Crnoj Gori i on je predat graničnoj policiji Republike Srbije na Graničnom prelazu Gostun.

Takođe, operativnom obradom policija je došla do saznanja da je S. P. privremeno koristio za stanovanje objekat u mestu Stožer u Bijelom Polju vlasništvo Đ. Š.

Postupajući po naredbi Osnovnog suda u Bijelom Polju izvršen je pretres ovog objekta prilikom čega je bjelopoljska policija pronašla 18 patrona lovačke municije kalibra 12 mm i 17 komada bojeve municije kalibra 7.9 mm.

Sa svim navedenim je upoznat nadležni tužilac koji će se izjasniti o kvalifikaciji dela.

(Kurir.rs/Blic/ FOTO: EPA/Boris Pejović/Ilustracija)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...