U DOMOVIMA ZA STARE: Koronom zaražena 164 korisnika i 37 zaposlenih
Foto: Google Street View

NOVI PRESEK

U DOMOVIMA ZA STARE: Koronom zaražena 164 korisnika i 37 zaposlenih

Društvo -

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji novim korona virusom su zaražena 164 korisnika i 37 zaposlenih.

Te podatke, zaključno s današnjim danom, saopštilo je Ministarstvo Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 473, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite je 174.

U izolacij i su korisnici ustanova socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa, a zaposleni u tim, kod kojih postoji ta opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, navelo je Ministarstvo.

Prisustvo novog korona virusa potvrđeno je u Gerontološkom centru u Nišu, Gerontološkom centru u Kruševcu, Gerontološkom centru u Obrenovcu, Gerontološkom centru 'Jelenac' u Aleksincu, Gerontološkom centru u Knjaževcu, Domu za smeštaj starih lica u Smederevu, Domu za decu i omladinu 'Duško Radović' u Nišu.

Virus je potvrđen i u Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Nišu, Domu za smeštaj lica ometenih u razvoju Blace-Trbunje, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Domu za smeštaj odraslih lica u mestu Kulina, Domu za smeštaj odraslih i starijih 'Miljakovački vinogradi' u Beogradu.

Prisustvo novog korona virusa potvrdjeno je i u Domu za smeštaj odraslih i starijih 'Radost' u Negotinu, Domu za smeštaj odraslih i starijih 'MeliorVita' u Zemunu, Domu za smeštaj odraslih i starijih 'Gardoš' u Zemunu, Domu za smeštaj odraslih i starijih 'Nada' u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih 'Eskulap centar' u Nišu i u Domu za smeštaj odraslih i starijih 'S.Nikola' u Negotinu, navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track