NEUTEŠNI MILADIN ĐORĐEVIĆ, OTAC NESREĆNO STRADALOG NIKOLE: Onome koji je za ovo zaslužan mogao bih oba oka da izvadim!
Foto: D.Čeković, Facebook

neuteŠan otac poginulog Nikole Đorđevića (26)

NEUTEŠNI MILADIN ĐORĐEVIĆ, OTAC NESREĆNO STRADALOG NIKOLE: Onome koji je za ovo zaslužan mogao bih oba oka da izvadim!

Crna Hronika -

Neutešan Miladin Đorđević kaže da je video mrtvog sina i da je bio ušiven od glave do pete, kao i da će porodica za vozača koji je skrivio nesreću tražiti maksimalnu kaznu zatvora

U selu Bresnica, u kući Nikole Đorđevića (28), koji je prekjuče poginuo u jezivoj saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali kod Preljine, juče su se čuli jecaji, kuknjava i lelek.

Nikolu su oplakivali nevenčana supruga Jovana, majka Svetlana, otac Miladin i sestra Nevena.

foto: D.Čeković

Nalaz obdukcije

- Zar život mog sina vredi dva boksa cigareta? Policija je jurila švercera 14 kilometara. Zar se švercer cigareta juri u vreme dok je Ibarska magistrala puna sveta koji ide na posao?! Mislim da i policajci imaju svoj deo krivice. Dok je stigao do Preljinske Baluge, švercer je jureći naleteo na još dva automobila. Oni su uspeli da ga izbegnu, moj sin nije bio te sreće - priča uplakani otac poginulog Nikole dok u crnini dočekuje rođake, koji su juče čitavog dana dolazili u njegov dom da izjave saučešće.

foto: D.Čeković

Obdukcijom je utvrđeno da su nesrećnom mladiću od siline udarca polomljeni lobanja i vratni pršljen, da su mu noge smrskane, a srce i jetra pukli napola. - Video sam mrtvog sina, ušiven je od glave do pete. Onome koji je za to zaslužan mogao bih oba oka da izvadim, ali ne mogu, zbog ćerke. Da se bar neko javio za njegove organe, rado bih dao, da bar nekome produže život - kroz suze priča otac, limar koji decenijama od tog zanata hrani porodicu.

Bežao od policije

Nikola je bio zaposlen u preduzeću TPA, koje se bavi ispitivanjem kvaliteta asfalta.

- Živimo tako kako živimo, skromno. Nikola je napustio studije i vratio se kući da bi finansijski pomogao, da njegova sestra završi fakultet. Našao je divnog poslodavca, kuća mu je pevala. Nikola je bio veoma zadovoljan - priča Miladin i kaže da će porodica pratiti suđenje Esadu Fejzoviću i da će tražiti maksimalnu kaznu zatvora za smrt njihovog sina.

foto: Facebook

Podsetimo, Nikola je poginuo u četvrtak oko 7.30 kada je na njegov automobil ogromnom brzinom, bežeći od policije, udario Esad Fejzović (41) iz Tutina. U nesreći je povređen i Nikolin suvozač, kao i vozač taksija.

foto: D.Čeković
1 / 4 Foto: D.Čeković

Ljubitelj životinja Udomljavao pse i mačke

Nikola je bio veliki obožavalac životinja, pasa naročito. Udomljavao je i zbrinjavao povređene pse i mačke, a imao je i svoju odgajivačnicu nemačkih ovčara, po čemu je bio nadaleko čuven u Šumadiji. - Ima 12 ženki vučjaka u leglu. Prodajući štence, dodatno je pomagao kućni budžet, a pristojno je zarađivao od toga i dok je studirao - priča otac.

Ukleta deonica Na istom mestu poginule im komšije

Na samo nekoliko stotina metara od mesta ove nesreće, pre dve godine se desila tragedija u kojoj je poginulo četvoro mladih. Na njih je, dok su se vraćali s posla, velikom brzinom naleteo Nenad Jeftović. Među stradalima su bila i rođena braća Milija (21) i Petar Paunović (24), čije se ugašeno ognjište nalazi na svega 200 metara od kuće Đorđevića.

Kurir / D. ČEKOVIĆ

Foto: D.Čeković, Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track