ŠOK IZJAVA JELENINE TETKE! Ne verujem da je Zoran ubica, ali za ostale MARJANOVIĆE NE GARANTUJEM!
Foto: Dragana Udovičić, Zorana Jevtić

PROCES DECENIJE

ŠOK IZJAVA JELENINE TETKE! Ne verujem da je Zoran ubica, ali za ostale MARJANOVIĆE NE GARANTUJEM!

Crna Hronika -

Tajne - Ljubica Marković trebalo bi da kao svedok tužilaštva otkrije kakvi su odnosi bili u porodici Marjanović, ali i šta je majka pokojne pevačice govorila o ubistvu ćerke

Zoran Marjanović, koji je optužen da je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče ubio suprugu Jelenu Marjanović, ponovo bi u četvrtak trebalo da sedne na optuženičku klupu Višeg suda u Beogradu, pred kojim je toga dana predviđeno saslušanje tetke pokojne pevačice „Granda“.

Sudsko veće, podsetimo, prihvatilo je predlog tužilaštva da Ljubica Marković, koja je do poslednjeg dana bila uz Jeleninu pokojnu majku Zoricu Krsmanović, posvedoči o odnosima u porodici Marjanović, kao i o njihovom odnosu prema Jeleni.

Prvo saslušanje

- Ljubica Marković dosad nije saslušavana. Međutim, posle svedočenja Jeleninih prijateljica i sestre Teodore Krsmanović zamenica tužioca predložila je da o njihovim odnosima posvedoči i Ljubica, koja je posle smrti Jelene brinula o njenoj majci Zorici. U to vreme Jelena je već bila mrtva, a policija je tragala za ubicom. Nema sumnje da Ljubica najbolje zna šta je osećala i preživljavala u to vreme Zorica Krsmanović - podseća sagovornik Kurira.

foto: Privatna arhiva

Posle Jeleninog ubistva, podsetimo, Ljubica je za medije izjavila da ne veruje da je Zoran ubica „jer su se on i Jelena voleli“, ali da „ne može da garantuje za ostale članove porodice Marjanović“.

- Ne znam ko je ubica i ne želim da se mešam u rad istražnih organa. Na policiji je bilo da nađu ubicu, a sud je taj koji će, nadam se, jednog dana kazniti monstruma koji nam je ubio anđela, jer je Jelena to zaista i bila - rekla je Ljubica, koja je otkrila i da dugo nije videla Zoranovu i Jelenu ćerku.

- Ona je jedino što mi je ostalo od sestre Zorice. Duša me boli što je ostala bez majke, a sada na neki način i bez oca. Ne mogu da verujem šta nam se desilo i ne mogu da se pomirim s tim još uvek - ispričala je Jelenina tetka.

foto: Ana Paunković

Zoran Marjanović, podsetimo, osumnjičen je da je 2. aprila 2016. namamio suprugu da siđe s nasipa i posle kraće svađe ubio je udarcima tupim predmetom u glavu. Na osnovu tragova na mestu zločina, ali i nalaza veštaka, u optužnici se navodi da je Jelena pokušavala da pobegne, ali da ju je ubica sustigao u blizini kanala. Kada je pala u vodu, prema njihovom nalazu, bila je i dalje živa.

I veštaci pred sudom

- Na dva naredna ročišta, pored Ljubice Marković, pred većem bi trebalo da budu saslušani i sudski veštaci - objašnjava sagovornik Kurira.

Saslušani svedoci

SESTRA: ŽALILA SE DA NE MOŽE VIŠE!

foto: Zorana Jevtić

Tokom postupka pred sudskim većem saslušano je 18 svedoka - meštani Borče, policajci, članovi porodice Marjanović, Jelenine prijateljice, kao i Jelenina sestra Teodora Krsmanović. Ona je pred sudskim većem izjavila da joj se sestra dva meseca pred smrt žalila „da više ne može da izdrži u kući Marjanovića“, ali da zna da je ona mnogo volela supruga Zorana:

- Ona je njega mnogo volela, ništa nije govorila protiv njega, čak i kad je nazove nadimkom „tetka“, ona bude besna, ali neće ništa da mu kaže.

Kurir.rs/ Jelena Spasić Foto: Dragana Udovičić, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track