OVO JE METOD RADA GLAVNOG PUCAČA ŠKALJARSKOG KLANA: Metak s leđa, likvidacija na javnom mestu i 10 hitaca za svaku ŽRTVU
Foto: Facebook, Damir Dervišagić

rat do istrebljenja

OVO JE METOD RADA GLAVNOG PUCAČA ŠKALJARSKOG KLANA: Metak s leđa, likvidacija na javnom mestu i 10 hitaca za svaku ŽRTVU

Crna Hronika -

Dokazi koji nedvosmisleno Marjana Vujačića povezuju sa tri ubistva u Srbiji i Crnoj Gori, mahom odigrana u obračunu kriminalnih klanova ali i ličnih osveta, na površinu su iznela karakteristične detalje iz načina rada ovog Crnogorca.

Više od 10 hitaca za svaku žrtvu, pucnji ispaljeni u leđa mete, likvidacija na javnom mestu ili pred velikim brojem svedoka, praćenje žrtve i brz beg sa lica mesta - to je modus operandi Marjana Vujačića, glavnog pucača škaljarskog klana koji će se četvrti put naći pred sudom zbog prve i jedine optužnice u kojoj mu se na teret ne stavlja krivično delo ubistvo.

Dokazi koji nedvosmisleno Vujačića povezuju sa tri ubistva u Srbiji i Crnoj Gori, mahom odigrana u obračunu kriminalnih klanova ali i ličnih osveta, na površinu su iznela karakteristične detalje iz načina rada ovog Crnogorca.

30 hitaca u Cvetanovića

Svaku od svojih žrtava rešetao je sa više od 10 hitaca, verovatno kako bi se uverio da je "posao" odrađen u potpunosti. Tako je Jugoslava Cvetanovića, brata Saše Cvetanovića zvanog Pit Bul, u mračnom haustoru ali u trenutku kada je na ulici bio veliki broj prolaznika, izrešetao sa oko 30 hitaca.

Vujačić je došao ispred jedne kladionice u Vranju gde se nalazio Cvetanović, odakle ga je posmatrao, šetajući se sve vreme ispred kladionice i čekajući da Cvetanović izađe iz nje.

Nakon što je Jugoslav Cvetanović izašao iz kladionice, uputio se ka drugoj obližnjoj kladionici, ne očekujući da ga neko u to doba noći, na javnom mestu, u centru grada, pod uličnim osvetljenjem prati i vreba sa namerom da ga ubije.

Osveta za ubistvo Bojovića

Kako se navodi u optužnici, on mu je prišao s leđa i iz "škorpiona" u Cvetanovića ispalio 14 projektila. Na desetine metaka pogodilo je rođenog brata ubice Nikole Bojovića, nakon čega je on pao na zemlju.

Veruje se da je ovo ubistvo počinjeno iz osvete, budući da je Jugoslavov brat Saša likvidirao brata Luke Bojovića.

Sa 13 hitaca u leđa Marjan Vujačić je, kako se sumnja, ubio i Mila Ilića krajem aprila 2019. godine u Podgorici. Ilić je bio blizak sa zagoričkom grupom, ali i kavačkim klanom, a bio je povezan i sa Veskom Kalezićem koji je ubijen u podgoričkom naselju Stari aerodrom.

Vujačić je baš kao i Cvetanovića sačekao ispred jedne kladionice u kojoj se žrtva zadržala desetak minuta, prišao mu s leđa i iz poluautomatskog oružja presudio mu usred dana.

Isti recept i za Kalezića

Po istom receptu ubijen je i Veselin Vesko Kalezić, u trenutku kada je na ulici bilo više prolaznika. Međutim, niko od njih nije mogao da opiše ubicu, ali je kasnije utvrđeno da je najverovatnije reč o Vujačiću, koji ga je sa čekao ispred kafića "Level" i u trenutku kada je izlazio iz svog automobila, u njega ispalio 10 hitaca. Od zadobijenih povreda Kalezić je izdahnuo na licu mesta.

Vujačić je inače u kriminal ove vrste uplovio najverovatnije pošto više nije mogao da se izbori sa finansijskim poteškoćama izazvanim zbog velikih kockarskih dugova. Često se nazivao pucačem škaljaraca čiji je posao da se otarasi pripadnika suparničkog, kavačkog klana, ili njihovih prijatelja i saradnika. Kao neko ko se u beznađu našao zbog dugova prema zelenašima, bilo je jako privoliti ga na stranu bilo kog klana.

10 metaka u Tasića

Vujačić se sumnjiči i da je ubio kontroverznog vranjanskog biznismena Gorana Tasića Gokčeta, koji je u Srbiji bio hapšen zbog iznude i pucnjave sat vremena pošto je letom iz Švedske došao u Amsterdam. Tasić je čekao osobu sa kojom je trebalo da se nađe. Ubrzo nakon njegovog dolaska, izrešetan je sa deset metaka.

Šta će biti s istragom koja se protiv Vujačića vodi u Holandiji, zasad nije poznato. Ova država može da ustupi Srbiji ili Crnoj Gori predmet, te da se i za ovo ubistvo Vujačiću sudi pred srpskim ili crnogorskim organima.

Inače, Vujačić će se uskoro će naći i pred sudom u Novom Sadu, ovaj put zbog optužbi da je falsifikovao lična dokumenta.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track