UBICE MESEC DANA PRATILE PO KIJEVU VOĐU KAVČANA: Pink panter iz Užica organizovao atentat na Zvicera?!
Foto: Detective - info.com.ua, Policija, Printscreen

ODMAZDA SUPARNIČKOG KLANA

UBICE MESEC DANA PRATILE PO KIJEVU VOĐU KAVČANA: Pink panter iz Užica organizovao atentat na Zvicera?!

Crna Hronika -

Policija je uhapsila dvojicu Srba i dvojicu crnogorskih državljana nekoliko sati pošto su, kako se sumnja, izrešetali prvog čoveka kriminalne grupe iz Kotora. Sumnja se da je njih u Ukrajinu poslao Užičanin.

Ukrajinska policija uhapsila je juče četvoricu osumnjičenih za pokušaj ubistva navodnog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera (37), među kojima su i dvojica državljana Srbije Petar Jovanović (46) i Milan Branković (31).

Brzo uhapšeni...Napadači hteli da pobegnu u Moldaviju
Brzo uhapšeni...Napadači hteli da pobegnu u Moldavijufoto: Nacionalna policija Ukrajine

Zvicer je izrešetan u sredu oko 18 sati u luksuznoj četvrti u Kijevu, u kojoj je živeo s porodicom. Uhapšeni su i crnogorski državljani Stefan Đukić (30), za kojim je na snazi bila crvena poternica Interpola zbog ubistva Jovana Klisića u Baru 2019, Emil Tuzović (30), kao i jedan državljanin Severne Makedonije.

Sad i nekad... Radoje Zvicer
Sad i nekad... Radoje Zvicerfoto: т.ме/мосиицхук72, detective-info.com.ua

Kritično stanje

- Sumnja se da je atentat organizovao Užičanin D. H. koji je bio blizak ubijenom vođi škaljarskog klana Igoru Dedoviću. D. H. je navodno svojevremeno bio pripadnik bande kradljivaca nakita Pink Panter, s kojom je harao Evropom, a poslednjih godina je, kako se sumnja, postao blizak „škaljarcima“. Navodno, on je organizovao ubistva za taj klan - preneli su ukrajinski mediji. Naš izvor dodaje da se sumnja da je likvidacija Zvicera trebalo da bude osveta za surovu likvidaciju Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru u Atini.

- U Zvicera je ispaljeno pet metaka, pogođen je u grudi i u kritičnom je stanju - rekli su zvaničnici ukrajinske policije.

Osumnjičeni za napad na vođu kavačkog klana uhapšeni su nekoliko sati posle zločina, i to dok su pokušavali da pobegnu u Moldaviju.

foto: Nacionalna policija Ukrajine

Šta je sve nađeno kod uhapšenih

  • više mobilnih telefona
  • više komada oružja,
  • prigušivači i municija
  • dve video-kamere

- Policija je brzo otkrila automobil i rutu kretanja atentatora. Znali smo da su krenuli ka Odesi i bilo nam je jasno da će pokušati da napuste zemlju. Opkolili smo ih na ulazu u Odesu, bili su naoružani, pružali su otpor i pokušali da pobegnu, ali su savladani - otkrili su izvori.

Zapalili dokaze... Plačenici umalo i sami izgoreli
Zapalili dokaze... Plačenici umalo i sami izgorelifoto: Printscreen Youtube /Nacionalna policija Ukrajine
foto: Nacionalna policija Ukrajine
foto: Nacionalna policija Ukrajine

Istražitelji su zasad utvrdili da su oni još početkom maja, iako je strancima bio zabranjen ulazak zbog koronavirusa, stigli u Ukrajinu i počeli pripreme ubistva.

Pucali iz blizine

- Kupili su vozila, oružje i organizovali praćenje Zvicera i njegove porodice - preneli su mediji iz Kijeva i naveli da su osumnjičeni pratili svaki Zvicerov korak kako bi mu upoznali navike.

Iza rešetaka... Napadači na vođu kavačkog klana
Iza rešetaka... Napadači na vođu kavačkog klana

- Na dan pucnjave čekali su ga blizu kuće jer su znali da redovno džogira obližnjom stazom. Parkirali su „smart“ i kad im je bio na svega nekoliko metara, istrčali su i ispalili hice, a potom se vratili u auto, koji su zapalili nekoliko metara dalje. Nije im išlo po planu, pa je jedan od njih zadobio opekotine glave, a policija je u poluzapaljenom „smartu“ našla oružje i municiju - prenosi sagovornik i dodaje da je Zvicer, iako pogođen, uspeo da pobegne pucačima.

foto: Printscreen Youtube /Nacionalna policija Ukrajine

Napad na vođu „kavčana“, kao i paljenje „smarta“ zabeležile su sigurnosne kamere sa okolnih zgrada.

Presreli ga... Atentatori pucali Zviceru u grudi
Presreli ga... Atentatori pucali Zviceru u grudifoto: Printscreen Youtube /Nacionalna policija Ukrajine

- Na osnovu tih snimaka utvrđeno je da su dvojica napadača iz „smarta“ imala pomagače - dodaje izvor iz istrage.

foto: Privatna Arhiva, Instagram Printscreen
foto: Kurir

Ko su uhapšeni

DEO BARSKE GRUPE

Baranin Stefan Đukić, koji se ranije prezivao Mandić, i Emil Tuzović iz Podgorice, prema pisanju crnogorskih medija, pripadaju barskom kriminalnom klanu Alana Kožara, koji je blizak škaljarskom klanu i Luki Bojoviću. Inače, Kožar je u bekstvu pošto se protiv njega vodi postupak zbog umešanosti u ubistvo Slobodana Šaranovića.

Isti potpis

UŽIČANIN UČESTVOVAO I U LIKVIDACIJI BALTIĆA?

Istražitelji sumnjaju da je Užičanin D. H. organizovao i likvidaciju Davorina Baltića, koji je izrešetan na Vračaru pre dve godine.

- Način na koji je izvedeno ubistvo Baltića i pokušaj ubistva Zvicera vrlo su slični. U oba slučaja pucala su dvojica napadača koja su se do žrtve dovezla automobilom, izašla iz njega i počela da pucaju. Takođe, i likvidaciju Baltića snimile su nadzorne kamere - pojašnjava sagovornik iz istrage.

Ekipa Кurira/ Foto:Detective - info.com.ua, Policija, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track