ZAJEDNO RASLI, ZAJEDNO OTIŠLI U SMRT: Dva drugara s juga Srbije podigla platu zarađenu u CG pa pošla u poslednji provod
Foto: AP Risto Božović, Facebook Printscreen

DETALJI teškE tragedijE kod tivta

ZAJEDNO RASLI, ZAJEDNO OTIŠLI U SMRT: Dva drugara s juga Srbije podigla platu zarađenu u CG pa pošla u poslednji provod

Crna Hronika -

BEOGRAD/TIVAT - U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mestu Kukuljina, kod Tivta, poginuli su D.K. (25) iz Surdulice i S.M. (20) iz okoline Vladičinog Hana.

Oni su radili u Crnoj Gori i dan ranije podigli su svoj zarađeni novac. Odlučili su da se provedu pre povratka kući.

Družili se od detinjstva, radili u Crnoj Gori

Dva drugara s juga Srbije zajedno su rasla i zajedno otišla u smrt. Imali su radne dozvole u Crnoj Gori. Trebalo je da se ovih dana vrate u Srbiju, a sinoć su izašli da se poslednji put provedu pre povratka kući. Obojica su stradala. Mladići su u Crnoj Gori bili na privremenom radu. U toj zemlji zadesila ih je epidemija korona virusa, zbog koje nisu mogli da se vrate u Srbiju. Mladići su se družili od detinjstva, a o tome svedoče i brojne zajedničke slike na društvenim mrežama. Bili su i kolege, radili su zajedno na elektroinstalacijama. Kako piše Telegraf, oni su juče primili svoje plate i odlučili da pre povratka kući odu u još jedan provod u Tivtu, i ne sluteći da će im biti poslednji u životu.

Automobil "pežo 307" srpskih tablica krećući se magistralom iz pravca Budve, naišao je u Kukuljini na gradilište raskrsnice - kružnog toka. Automobil je najverovatnije udario u jedan deo betonskih blokova kojim se formiraju pešačka ostrva na novoj raskrnici, a u silovitom udaru pri velikoj brzini, oba mladića koja su se u njemu nalazila, ispala su iz vozila i zadobila teške telesne povrede.

Na licu mesta povredama je podlegao mladić iz Vladičinog Hana, a dečko iz Surdulice, sa teškim telesnim povredama transportovan za bolnicu u Kotoru. Nažalost, mladić je preminuo na putu do bolnice, javljaju crnogorski mediji.

Uviđaj na licu mesta obavio je dežurni tužilac iz Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, uz prisustvo pripadnika Odeljenja bezbednosti Tivat. Iz policije su naveli da se zasad ne zna koji od mladića je upravljao automobilom.

Iz policije su naveli da će tela stradalih u ovoj saobraćajnoj nesreći, biti transportovana u KBC Podgorica radi vršenja obdukcije i utvrđivanja tačnog uzroka smrti.

foto: Facebook Printscreen

-Od strane nadležnih veštaka biće sprovedena potrebna veštačenja, radi utvđivanja okolnosti i uzroka nastanka ove teške saobraćajne nezgode. Stradala lica imala su radne dozvole, po kom osnovu su i boravila u Crnoj Gori, saopštemo je jutros iz tivatske policije.

Gradnja kružnog toka u Kukuljini započeta je još 5. decembra prošle godine sa ugovorenim rokom za završetak radova od 65 dana, ali posao još nije završen.

(Kurir.rs/Vijesti/Novosti/Telegraf/Foto: Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track