JURIĆ MORA DA KAŽE KO JE POLITIČAR PEDOFIL: Tužilaštvo naredilo da otkrije sve o ZLOSTAVLJANJU dece!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

ISTRAGA

JURIĆ MORA DA KAŽE KO JE POLITIČAR PEDOFIL: Tužilaštvo naredilo da otkrije sve o ZLOSTAVLJANJU dece!

Crna Hronika -

Igor Jurić, koji je još pre tri meseca uznemirio javnost izjavom da „jedan poznati političar seksualno iskorišćava decu“, konačno će u tužilaštvu morati da kaže ko je čovek o kom je govorio pred TV kamerama, pošto ga je Više javno tužilaštvo u Beogradu pozvalo da tamo ispriča sve što zna!

- Više javno tužilaštvo je formiralo predmet i pozvalo Igora Jurića da povodom navoda koje je izneo u medijima iznese bliže podatke koji su neophodni za dalje postupanje nadležnog javnog tužilaštva - potvrdila je za Kurir Irena Bjeloš, portparol ovog tužilaštva.

Da li laže?

Osnivač fondacije „Tijana Jurić“, koja nosi ime po njegovoj ubijenoj ćerki, kako je Kurir pisao još početkom maja, o svojim saznanjima je obavestio javnost putem medija, ali ne i nadležne državne organe.

Podsetimo, Jurić je 9. marta gostujući u TV emisiji govorio „da ima pedofila na uticajnim položajima u Srbiji koji orgijaju s decom“.

- Među njima je jedan ozbiljan političar, koji je poznat na nacionalnom nivou - rekao je tada Igor Jurić, ali nije precizirao o kome se radi. Ni skoro tri meseca kasnije Jurić nije dostavio dokaze o političaru pedofilu, niti je saopštio njegovo ime, pa se nametnulo pitanje da li taj političar uopšte postoji, odnosno da li Jurić laže ili prikriva krivično delo.

- Nemamo ništa novo i ako uspemo da prikupimo dovoljno dokaza, obavestićemo nadležne. Određene indicije nisu, nažalost, dovoljne. Odlučio sam se za taj korak da bih motivisao svedoke i naše službe, koje imaju ne samo indicije već i konkretna saznanja, siguran sam u to, da pokrenu ovo pitanje koje je još uvek u Srbiji javna tajna - rekao je Jurić tada za Kurir, ali nije odgovorio na pitanje da li smatra da je istupanjem u javnost pomogao političaru o kome je govorio, ukoliko on zaista postoji, da ne bude kažnjen.

Određena saznanja

Na isti način Jurić je o političaru pedofilu govorio i pre nekoliko dana gostujući u jednom jutarnjem programu na televiziji. On je tada ostao pri tvrdnji da ima određena saznanja, ali da ona nisu dovoljna.

Igor Jurić potvrdio je juče da je dobio poziv iz tužilaštva i ponovo šokirao javnost.

- Da, tačno je da sam pozvan u Više tužilaštvo. Nije mi jasno zašto je sve došlo do medija pre nego što se sve i desilo - rekao je kratko Jurić za Kurir.

Kriminolog Radovanović

I NEPRIJAVLJIVANJE JE KRIVIČNO DELO

Kriminolog Dobrivoje Radovanović smatra da je Jurić ozbiljne optužbe trebalo da iznese prvo u tužilaštvu.

- Treba vrlo oprezno prići toj temi i ne iznositi to u javnost ako nemate dokaze, čak i ako samo bezlično kažete da je ta osoba u politici, jer i na taj način isto štetite. Dakle, on je bio dužan da svoja saznanja preda tužilaštvu i policiji - kaže Radovanović i dodaje:

- I neprijavljivanje zločina je krivično delo.

Kurir.rs/J. Spasić/Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja