DETALJI LIKVIDACIJE U MARBELJI! PERUNIČIĆEV UJAK VLADAR IZ SENKE: Optužen da je glavni organizator ubistva Ive Pukanića!
Foto: Printscreen

jezivi detalji surove likvidacije

DETALJI LIKVIDACIJE U MARBELJI! PERUNIČIĆEV UJAK VLADAR IZ SENKE: Optužen da je glavni organizator ubistva Ive Pukanića!

Crna Hronika -

Miloš Peruničić koji je u utorak ubijen u Španiju u gradu Marbelja, a za koga važi da je blizak "škaljarskom" klanu, sestrić je od "kralja mafije" u Crnoj Gori, Slobodana Đurovića koga zovu Kardinal, za koga se sumnja da je glavni organizator ubistva poznatog novinara Ive Pukanića.

Crnogorski Standard navodi da je ubijeni Peruničić sestrić Baranina Slobodana Đurovića zvanog Kardinal. Interesantno je da je i Đurović osuđen na 23 godine zatvora za organizovanje ubistva Ive Pukanića.

Kao direktni naručilac ubistva tada je uhapšen i Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, ali je on pravosnažno oslobođen.

Iako je bilo uvreženo mišljenje da je Jocić bio šef mafije u Amsterdamu, mnogi poznavaoci prilika tvrdili su da je zapravo Đurović pravi "vladar iz senke".

Spojio ubice Ive Pukanića

Rođeni Baranin Miloš Peruničić proslavio se posle pljačke Delta banke na Studentskom trgu u Beogradu 2003. godine. Njegov saučesnik tada je bio Željko Milovanović, zvani Gavra, bivši pripadnik "crvenih beretki", kasnije osuđen za ubistvo hrvatskog novinara i vlasnika lista Nacional Ive Pukanića.

foto: Printscreen

Njihov prepad nije se uspešno završio po njih jer su uhapšeni posle samo 45 minuta u štek-stanu nekoliko stotina metara od mesta pljačke, a policija je pronašla novac, čekove i oružje. U trenutku hapšenja Peruničić je već bio na poternici zbog zatvorske presude od osam meseci, a potom je osuđen na šest godina robije, koju je izdržavao u zatvoru u Sremskoj Mitrovici.

Upravo u zatvoru Peruničić je upoznao Roberta Matanića, ozloglašenog hrvatskog kriminalca, i Bojana Gudurića, koji je takođe služio kaznu zbog serije razbojništava. Matanić i Gudurić kasnije su sa Željkom Milovanovićem uhapšeni zbog ubistva Pukanića, a tada je Peruničićevo ime ponovo izbilo u javnost.

U vreme likvidacije Peruničić je bio na slobodnom vikendu iz zatvora i navodno je viđen u Zagrebu. Prst u njega uperio je upravo Matanić, koji je tvrdio da ga je on povezao sa Milovanovićem. Kako su mediji pisali, Peruničić je tražio razgovor sa specijalnim tužiocem, tvrdeći da mu prete ubistvom u zatvoru. O čemu su pričali nikada nije obelodanjeno, a on se nije našao na optužnici.

- Policija je saopštila da su ranije istraživali Peruničića zbog poslova sa drogom, kao i da je proveo godinu dana u zatvoru Botafogo na Gibraltaru, a izašao je pre skoro osam meseci i počeo da živi u Marbelji - prenose španski mediji.

Izboden nožem tokom zatvorske šetnje

Ranko Radulović (58), blizak "škaljarskom klanu", izboden je juče ujutru u Istražnom zatvoru u Spužu. Radulović je sa dve ubodne rane hitno prebačen u bolnicu nakon što ga je tokom šetnje improvizovanim nožem napao Nikola Drecun, blizak "kavačkom klanu".

Radulović je uhapšen pre dve godine u Nikšiću sa bratancem i rođakom i još petoricom muškaraca zbog sumnje da je s albanskim državljaninom Erogenom Brajovićem i Igorom Vukotićem, bratom vođe "škaljaraca" Jovana Vukotića, formirao kriminalne grupe koje su planirale likvidacije policijskih funkcionera, tužioca Milivoja Katnića i njegovog sina i više članova suparničkih kriminalnih grupa.

Drecun je uhapšen u februaru prošle godine sa 300 grama eksploziva, kojim je, kako se sumnja, planirao da ubije nekog.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track