DETALJI SA SUĐENJA, OVAKO JE UBIJENA PEVAČICA JELENA MARJANOVIĆ: Živa izdržala osam udaraca u glavu, bežala je od ubice!
Foto: Marina Lopičić

PROCES DECENIJE

DETALJI SA SUĐENJA, OVAKO JE UBIJENA PEVAČICA JELENA MARJANOVIĆ: Živa izdržala osam udaraca u glavu, bežala je od ubice!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Jelena Marjanović ubijena je na surov i monstruozan način, o čemu svedoče njene povrede. Sve su joj nanete dok je još bila živa. Pokušavala je da se brani. Moguće je da je pokušala da izađe iz kanala, ali je vraćena u njega. Sa svakim novim udarcem trpela je bol sve jačeg intenziteta, ali je osećala i veliki strah za sopstveni život!

Ovim rečima je juče, pred Višim sudom u Beogradu, koji vodi postupak protiv Zorana Marjanovića zbog sumnje da je 2. aprila 2016. u kanalu na nasipu Crvenka u Borči ubio suprugu Jelenu Marjanović, pevačicu "Granda", opisao njene poslednje trenutke sudski veštak i bivši ministar Zoran Stanković.

Promenio stajling

Zoran Marjanović, koji je juče u svojstvu okrivljenog bio u sudnici, iznenadio je svojim izgledom. Na prethodna ročišta Marjanović je dolazio obučen u tamnu i svedenu garderobu, ali je za jučerašnje ročište odabrao šarenu košulju, bordo sako i pantalone i plave cipele-patike. - Dok su veštaci opisivali kako je Jelena umirala, Zoran je mirno sedeo na optuženičkoj klupi. Nije pokazivao emocije - kaže izvor Kurira.

foto: Stefan Stojanović

Naglašene emocije

On je objasnio da na osnovu svih raspoloživih dokaza ne može pouzdano da se utvrdi da li je u zločinu učestvovala jedna osoba ili ih je bilo više, ali da se pouzdano zna da je onaj ko je Jelenu povređivao imao jake emocije prema njoj.

- Počinilac je desnoruk, najverovatnije. U pitanju je neko ko je imao jake emocije ljubavi, mržnje, osvete ili besa prema Jeleni Marjanović, s obzirom na brojnost, intenzitet i lokalizaciju povreda. Njihov broj ukazuje na surovost i jako naglašenu emociju prema žrtvi - prvi put je javno posvedočio Stanković, na čijem nalazu se zasniva i optužnica protiv Zorana.

Zoran Stanković pred sudom je, odgovarajući na pitanja sudije i odbrane, rešio i sve nedoumice koje su javnost zbunjivale godinama, navodeći da je sa sigurnošću utvrđeno da je Jelena ubijena na mestu na kom je pronađeno njeno telo, da nije presvlačena, kao i da joj ruke nisu prane varikinom.

Ubica je bio krvav

Sudski veštaci Zoran Stanković i Milan Kunjadić izjavili su da je posle zločina izvršilac imao krvave ruke, a moguće da je bila krvava i garderoba u kojoj je bio, navodeći da je posle osam udaraca u glavu na mestu zločina bilo puno krvi. - Trag krvi bi morao da bude na odeći u kojoj je izvršilac bio - rekao je Stanković odgovarajući na pitanje Zoranovog advokata Nikole Dumnića. Podsetimo, na garderobi koja je uzeta od Marjanovića nije otkrivena krv.

- U dušniku je pronađena grančica, a u plućima voda, što znači da je bila živa na mestu na kom je nađena. Sa sigurnošću tvrdimo da je mesto na kom je pronađena mesto na kom je zadobila povrede. Ne znamo da li je posle udaraca živela minut, dva ili nešto malo duže, ali je zaključak da je najmanje pet ili šest sati provela u vodi, a moguće i 10 i više - rekao je sudski veštak.

foto: Stefan Stojanović

Trag patike sa druge strane

Njegov kolega Milan Kunjadić objasnio je da je napadač pevačicu prvi put udario dok je trčeći bežala od njega, kao i da je tada izgubila patiku, mobilni telefon i gumicu za kosu.

- Moguće je da je pre zadobijanja teških povreda pokušala da pobegne i da je trag patike sa druge strane kanala njen, ali je moguće da pripada i izvršiocu - objasnio je Kunjadić.

(Kurir.rs/Jelena Spasić/Foto: Stefan Stojanović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track