SRBIN UHAPŠEN U MAĐARSKOJ: Pao sa kriminalnom grupom koja je proizvodila drogu u laboratoriji u Budimpešti
Foto: printscreen YT

zaplenili metamfetamin

SRBIN UHAPŠEN U MAĐARSKOJ: Pao sa kriminalnom grupom koja je proizvodila drogu u laboratoriji u Budimpešti

Crna Hronika -

Budimpeštanska policija je u četvrtak zaplenila metamfetamin u vrednosti najmanje 100 miliona evra u "laboratoriji za droge" u Tordi, okrug Fejer, izvestila je policija.hu.

Kako je napisano, zajedničko odeljenje za borbu protiv droge izviđačkog odeljenja BRFK pritvorilo je Petera B. (48) iz Sombatelija, Gustava P., takođe 48 godina, iz Budimpešte, i njihovog trećeg partnera, 51-godišnjeg Srbina, i inicirali hapšenje.

Oni se sumnjiče za trgovinu značajnom količinom droge, dok je protiv 39-godišnjeg Francija Sigetsentmikloša koji je uhvaćen na parkiralištu u blizini Tordasa zbog posedovanja droge pokrenut krivični postupak.

Budimpeštanska policija je u četvrtak zaplenila metamfetamin u vrednosti najmanje 300-350 miliona forinti u "laboratoriji za droge" u Tordi, okrug Fejer, izvestila je policija.hu. Kako je napisano, zajedničko odeljenje za borbu protiv droge izviđačkog odeljenja BRFK pritvorilo je Petera B. (48) iz Sombatelija, Gustava P., takođe 48 godina, iz Budimpešte, i njihovog trećeg partnera, 51-godišnjeg Srbina, i inicirali hapšenje. Oni se sumnjiče za trgovinu značajnom količinom droge, dok je protiv 39-godišnjeg Francije Sigetsentmikloša koji je uhvaćen na parkiralištu u blizini Tordasa zbog posedovanja droge pokrenut krivični postupak.

Kombinovanjem ovih sastojaka kompanija je mogla da proizvede najmanje 100 do 150 kilograma amfetamina. Policija u Tordi zaplenila je dva gasna i alarmna oružja, vazdušni pištolj i plutajući pištolj, kao i pištolj tokom pretresa stana Petera B. Inače, tri automobila, skoro 300.000 forinti, 400 evra i više od 2.000 srpskih dinara, takođe su pronađena u „laboratoriji za droge“.

Kurir.rs/Alo

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track