POŠLI MEČKOM U NEMAČKU I SPAKOVALI TEGLE KREMA... DA SE NAĐE: A onda su srpski carinici na Gradini otvorili jednu!
Foto: Carina Srbije

NI CARINICI NA GRADINI OVO DOSAD NISU VIĐALI, A VIDELI SU SVAŠTA

POŠLI MEČKOM U NEMAČKU I SPAKOVALI TEGLE KREMA... DA SE NAĐE: A onda su srpski carinici na Gradini otvorili jednu!

Crna Hronika -

Evo šta ih je odalo iako su rekli da nemaju šta da prijave

GRADINA - Carinici gotovo svakodnevno otkrivaju male količine narkotika, koje putnici skrivaju na najrazličitijim mestima, ali slučaj zabeležen tokom proteklog vikenda na prelazu Gradina je svojevrsni presedan, jer su zamotuljci marihuane pronađeni sakriveni u kremu.

foto: Carina Srbije

Prekršaj je otkriven kada je 27. juna 2020. godine na izlazu iz zemlje za kontrolu pristigao „mercedes“ nemačkih registarskih oznaka, kojim su ka svojoj zemlji putovala dvojica turskih državljana.

Bez obzira što su i 40-godišnji vozač i njegov saputnik tvrdili da nemaju ništa za prijavljivanje carinici su u saradnji sa policijom ipak odlučili da detaljno pregledaju njihov prtljag.

foto: Carina Srbije

U torbi sa hranom koja se nalazila među ostalim torbama i koferima u prtljažniku bile su i četiri tegle krema od lešnika. Carinik je prilikom pregleda uočio da na jednoj od njih ispod poklopca nedostaje aluminijumska folija, odnosno, da je tegla otvarana, iako je delovalo da je do vrha puna.

Sumnja da se u njoj nalazi još nešto ispostavila se kao opravdana, jer su iz krema izvađene dve kesice u kojima je bilo nešto više od 50 grama marihuane.

foto: Carina Srbije

Istog dana je, takođe na izlaznoj strani, prilikom detaljnog pregleda automobila BMW kojim je putovalo troje Holanđana, turskog i grčkog porekla, kod 35-godišnjeg suvozača u donjem vešu pronađen grumen hašiša i dve narandžaste tablete sa logotipom „Tesla“, za koje se pretpostavlja da je reč o ekstaziju.

foto: Carina Srbije

Narednog dana posle ponoći je za detaljan pregled na ulaznoj strani Gradine izdvojen BMW engleskih registarskih oznaka kojim su putovala trojica Britanaca turskog porekla. Ovoga puta je kesica marihuane pronađena u naslonu za ruke na zadnjem sedištu njihovog automobila.

(Kurir.rs/Foto: Carina Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track