BEOGRAĐANI LIKVIDIRALI ŠKALJARCA U ŠPANIJI: Ubice uhapšene u spektakularnoj akciji! BUKTI RAT KLANOVA (VIDEO)
Foto: Printscreen, Španska Policija

desetine Žrtava

BEOGRAĐANI LIKVIDIRALI ŠKALJARCA U ŠPANIJI: Ubice uhapšene u spektakularnoj akciji! BUKTI RAT KLANOVA (VIDEO)

Crna Hronika -

Španska policija uhapsila je četvoricu muškaraca zbog sumnje da su pre mesec dana nasred ulice likvidirali Baranina Miloša Peruničića, koji je navodno bio blizak kotorskom klanu

Beograđani Nemanja S. (22), Duško Š. (29) i Nikola D. uhapšeni su u Barseloni zbog sumnje da su 2. juna u Marbelji ubili Baranina Miloša Peruničića (41), koji je navodno bio blizak škaljarskom klanu.

foto: Španska Policija

Osim trojice Srba, lisice su stavljene još jednom muškarcu u Marbelji, a njegov identitet još se utvrđuje.

Kako su posle spektakularne akcije hapšenja na dve lokacije, u Barseloni i Marbelji, otkrili istražitelji, Peruničić je likvidiran u ratu kavačkog i škaljarskog klana, koji je za poslednjih šest godina odneo više od 40 života.

Miloš Peruničić, podsetimo, navodno je bio blizak Alanu Kožaru, vođi barskog klana, koji je u prijateljskim odnosima sa „škaljarcima“.

- Uhapšeni su kod sebe imali hrvatske, najverovatnije falsifikovane pasoše. Nemanja S., Duško Š. i Nikola D. privedeni su u Barseloni, u koju su se, kako se veruje, sklonili dan nakon likvidacije - otkrili su španski istražitelji.

foto: Španska Policija

Kako prenose mediji, dvojica Srba sumnjiče se da su direktni izvršioci ubistva, dok su im druga dvojica pružala logističku podršku i pomagala im u skrivanju. Lisice su im stavljene u garaži stambene zgrade, a policija je tokom pretresa pronašla i laboratoriju za uzgoj marihuane.

- Istraga je pokazala da je pozadina ubistva rat klanova, koji se s prostora Srbije i Crne Gore proširio na celu Evropu. Prateći pripadnike kotorskih klanova, policija je i došli do osumnjičenih, koji su, kako se sumnja, osim u proizvodnju marihuane, umešani i u šverc kokaina - preneli su mediji.

foto: Španska Policija

Španska policija nije navela kolika je količina zaplenjene droge, ali je saopšteno da im se, osim udruživanja u zločinačku organizaciju i ubistva, na teret stavlja i ilegalno posedovanje oružja, kao i trgovina drogom.

Posle likvidacije u Marbelji, podsetimo, očevici su ispričali da se Peruničić kobnog dana vraćao iz restorana, a u rukama je nosio kese s hranom. Ubica je, kako su ga opisali, bio muškarac obučen u mornarsko odelo.

NAGRAĐIVAN U ZATVORU Osuđen pod lažnim imenom

l Miloš Peruničić u Španiju je došao 2013. s bosanskim pasošem na ime Slaviša Zekić. Godinu dana kasnije uhapšen je na brodu na kom je bio 31 kilogram kokaina.

- Zbog toga je robijao šest godina i iz zatvora je izašao nekoliko meseci pre smrti. Čekalo ga je proterivanje iz Španije, ali se on borio da ostane u toj državi. Zanimljivo je da je on osuđen i da je robijao pod lažnim imenom, a tokom boravka u zatvoru bio je nagrađivan čak 19 puta zbog izuzetnog vladanja - podseća izvor.

- Ispalio je u Peruničića deset hitaca iz automatskog oružja, a potom pobegao motorom. Policija je pronašla motor i odeću - podsetili su izvori iz istrage.

Peruničić je i snimio sopstvenu likvidaciju, jer je u trenutku kada je pucano na njega snimao glasovnu poruku na telefonu, u kojoj se čuje „neko puca“.

ROBIJAO U SRBIJI Veza sa ubistvom Pukanića

l Ubijeni Baranin bio je poznat i srpskoj policiji, pošto je 2003. učestvovao u pljački Delta banke u Beogradu, zajedno sa Željkom Milovanovićem, koji je kasnije osuđen na 40 godina zatvora kao direktni izvršilac ubistva vlasnika hrvatskog lista Nacional Ive Pukanića u Zagrebu 2009.

- Na suđenju za ubistvo Pukanića pominjao se i Peruničić, koji je inače sestrić Slobodana Đurovića, zvanog Kardinal. Đurović je osuđen zbog organizovanja Pukanićevog ubistva - podseća izvor.

Peruničić je i snimio sopstvenu likvidaciju, jer je u trenutku kada je pucano na njega snimao glasovnu poruku na telefonu, u kojoj se čuje „neko puca“.

Kurir.rs / J. Ivić - J. Spasić

Foto:Printscreen, Španska Policija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja