DETALJI HAPŠENJA U MARBELJI Praćeni zbog potpuno DRUGE STVARI, pali zbog ubistva Peruničića? Evo kako su OTKRIVENI VIDEO
Foto: Printscreen/Youtube/el taquígrafo

Paralelno sa istragom teklo je i istraživanje egzekucije

DETALJI HAPŠENJA U MARBELJI Praćeni zbog potpuno DRUGE STVARI, pali zbog ubistva Peruničića? Evo kako su OTKRIVENI VIDEO

Crna Hronika -

Za ubistvo Miloša Peruničića (41), pre mesec dana u Marbelji, španska policija osumnjičila je i uhapsila u Barseloni Nemanju Simića (22), Nikolu Devića (33) i Duška Šćekića (29). Oni su, prilikom privođenja, kod sebe imali lažna hrvatska dokumenta, ali je utvrđeno da je reč o srpskim državljanima, poreklom iz Crne Gore.

Četvrta osoba, kojoj su lisice stavljene u Marbelji, puštena je da se brani sa slobode.

Prema nezvaničnim saznanjima, njemu se na teret stavlja da je organizatorima zločina pružao logistiku i pomoć u skrivanju posle likvidacije. On je, takođe, sa ovih prostora.

Praćeni zbog droge

Sva četvorica uhapšena su početkom nedelje u sklopu veće policijske akcije, jer su duže vreme praćeni zbog trgovine narkoticima. Paralelno sa tom istragom teklo je i istraživanje egzekucije u luksuznom delu popularnog španskog letovališta.

- Analizom baznih stanica mobilne telefonije došlo se do imena mogućih počinilaca - navodi izvor iz istrage.

- Praćeno je njihovo kretanje i tada je utvrđeno da su kritičnih dana boravili u Marbelji. Pregledani su i snimci sa nadzornih kamera sa nekih objekata i donekle je rekonstruisano njihovo kretanje pre, za vreme i posle ubistva.

Peruničić je ubijen dok se vraćao kući iz prodavnice. Ubice su mu prišle na pešačkom prelazu i u njega, iz oružja sa prigušivačem, ispalili desetak hitaca, od kojih ga je pogodilo šest. Bio je na mestu mrtav. Napadač je, potom, pobegao motorom "kavasaki", na kom ga je čekao saučesnik.

foto: Printscreen

Motiv ubistva

Španska policija iznela je mogući motiv za Peruničićevu likvidaciju i pominje se sukob kotorskih kriminalnih klanova. Ipak, ne isključuje se mogućnost da je do sukoba između njega i suprotstavljene ekipe došlo zbog trgovine narkoticima.

Peruničić je rođen u Baru, ali je živeo u Beogradu sve do 2013, kada se preselio u Španiju. Tamo je koristio lažni identitet i papire. Imao je falisifkovana dokumenta BiH na ime Slaviša Zdravković.

O njemu se pisalo da je blizak barskom klanu, tačnije vođama Alanu Kožaru i Jovanu Đuroviću. Preko njih je, navodno, bio povezan i sa škaljarskom "ekipom". Na Pirinejskom poluostrvu vrlo brzo je ušao u "posao" sa drogom. Španska policija vrlo brzo mu je ušla u trag i prvi put je u ovoj zemlji uhapšen 11. septembra 2014. On i dvojica Španaca bila su optužena i osuđena za krijumčarenje 31 kilograma kokaina. Tužilaštvo je tražilo 13, ali je, na kraju, dobio šest godina robije.

Španski mediji su preneli informacije iz zatvora u Botafuegosu u Algecirasu, da je imao dobro vladanje, bez incidenata, zbog čega je imao određene privilegije, koje su podrazumevale često izlaženje na slobodne vikende. Prošle godine je izašao sa izdržavanja kazne i uselio se u luksuzni apartman u elitnom delu Marbelje, gde su ga godinu dana kasnije i ubili.

OPLjAČKAO BANKU - UKRALI MILION!

Miloš Peruničić je rođen u Crnoj Gori, a u Srbiji je prvi put uhapšen za vreme policijske akcije "Sablja" 2003. godine. Bio je osumnjičen da je sa Željkom Milovanovićem, zvanim Gavra i Crveni Vetar, krao automobile. Obojica su vrlo brzo puštena iz pritvora, a 25. decembra iste godine ponovo su uhapšeni, 45 minuta nakon što su iz beogradske ekspoziture Delta banke ukrali milion dinara. Šestogodišnju kaznu zatvora zbog razbojništva odležao je u KPZ Sremska Mitrovica.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track