CRNOGORAC SPREMAO KRVNU OSVETU: Mladić hteo da likvidira italijanskog mafijaša koji mu je ubio oca pred očima!
Foto: Italijanska Policija

oko za oko, zub za zub

CRNOGORAC SPREMAO KRVNU OSVETU: Mladić hteo da likvidira italijanskog mafijaša koji mu je ubio oca pred očima!

Crna Hronika -

Podgoričanin A. M. (23) uhapšen je prošlog meseca sa dvoje srpskih državljana kod Lećea, pošto je kod njega pronađen pištolj sa obrisanim serijskim brojem.

Sumnja se da je planirao likvidaciju, odnosno krvnu osvetu zbog smrti svog oca, pišu crnogorski mediji!

Kako navode, A. M. je nekoliko dana pre hapšenja stigao u Italiju jer je navodno trebalo da se osveti oca Fatmira Markovića koji je ubijen 2014. godine na jugu Italije. U tom krvavom obračunu, A. M., koji je tada bio maloletan, ranjen je u nogu jer ga je otac zaštitio telom.

- Sumnja se da je on trebalo da likvidira Fabija Antonija Peronea, koji se sumnjiči da je ubio Markovića. Inače, Perone je bio osuđen na doživotnu robiju, ali je uspeo da pobegne 6. novembra 2016. iz bolnice - navode mediji i dodaju da je A. M. na saslušanju priznao da je oružje njegovo.

- Oružje je moje, nabavio sam ga da se zaštitim od čoveka koji je ubio mog oca i pokušao da ubije i mene - navodno je rekao mladić.

Mafijaš ispalio 15 metaka u Markovića

Kako su crnogorski mediji pisali 2014., u Fatmira Markovića i njegovog sina ispaljeno je 15 metaka, koji su probili aluminijumska vrata toaleta lokala "Gold" u Trepuciju.

- Fabio Antonio Perone je ubrzo uhapšen u vikendici svojih roditelja, sa tragovima krvi na odeći i pištoljem koji odgovara onom iz kog je pucano na Markoviće. On je u policiji ćutao, a navodno je označen kao član puljske mafije Sakra Korona Unita i već je robijao 18 godina - pisali su mediji.

Da podsetimo, pištolj sa obrisanim serijskim brojem nalazio se u automobilu za koji je utvrđeno da pripada srpskom državljaninu J. A. (43), a osim njega, uhapšena je i srpska državljanka T. A. (36).

- Inspektori specijalnog odseka bili su u kampu "Panareo" kako bi kontrolisali osumnjičenog koji je bio u kućnom pritvoru. Međutim, pažnju im je privukao "fijat stilo" parkiran među olupinama kola, pa su posumnjali da je sa razlogom sakriven. Tokom provere auta, pronađen je pištolj "bereta" kalibra 6.35 sa obrisanim serijskim brojem, pištolj kalibra 9 bez broja, kao i tri šaržera i 52 metka, ali i računi na ime Srbina, pišu italijanski mediji.

- Kao vlasnica automobila upisana je žena koja je policiji rekla da je kola pre godinu dana prodala Srbinu J. A., a posle njegovog privođenja, uhapšeni su i A. M. i T. A. koji su živeli u njegovom stanu. J. A. je upravo njih dvoje doveo u vezu sa oružjem, pa su inspektori posumnjali da je spremana likvidacija - preneli su mediji.

Kurir.rs - J.Ivić

Foto: Italijanska policija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track