VOZIO POD DEJSTVOM ALKOHOLA I NARKOTIKA: Mitiću, koji je porodicu Kocić ZAVIO U CRNO, preti od 2 do 12 godina ZATVORA
Foto: M.S.

veštak dao svoj sud

VOZIO POD DEJSTVOM ALKOHOLA I NARKOTIKA: Mitiću, koji je porodicu Kocić ZAVIO U CRNO, preti od 2 do 12 godina ZATVORA

Crna Hronika -

Dejanu Mitiću (29) koji je 9. avgusta prošle godine usmrtio Stefana Kocića (20) iz Niške Banje preti od dve do 12 godina zatvora, saznali smo danas na njegovom suđenju u niškoj Palati pravde.

Na poslednjem ročištu pred završnu reč advokata i presudu, svedočila je veštak-neuropsihijatar i saobraćajni veštak koji su potvrdili da je Mitić izazvao tragediju koja je porodicu Kocić „zavila u crno“ jer je u tom trenutku u krvi imao 2,2 promila alkohola.

Saobraćajna nesreća se dogodila u 3.45 ujutru između centra Niške Banje i rampe, a kako se čulo u sudnici sekunde su nedostajale da Stefan i danas bude živ.

foto: Kurir/M.S.

Mitić se velikom brzinom kretao iz pravca Niške Banje, a Stefan je sa dvojicom drugova stao da pomogne Mladenu Davidoviću, vlasniku Zastave 101, da promeni gumu.

Davidović je odmah nakon što je Mitić naleteo na Kocića, pobegao Zastavom s lica mesta. Kasnije je svedočio da se mnogo uplašio.

- Koncentracija alkohola u organizmu kod vozača BMW-a bila je 2.10 mg/ml.

Bio pod dejstvom kokaina

Bio je i pod dejstvom psihoaktivne supstance metanolita kokaina benziolekgonina u koncentraciji od 71,77 ng/ml, a upravljao je i bez položenog vozačkog ispita.

Vozilo BMW je bilo neregistrovano, a prekoračio je brzinu za 25 kilometara na čas od dozvoljenih 50 km.

Tako je došao u kontakt sa pešakom koji je na licu mesta smrtno stradao.

Danas je veštak neuropsihijatar dao mišljenje da je kod optuženog usled navedene koncentracije alkohola njegova sposobnost da bezbedno upravlja vozilom bila komprovitovana i da zato nije bio sposoban da bezbedno upravlja vozilom.

Sudski veštak saobraćajne struke izneo je mišljenje da je optuženi vozač mogao da izbegne nesreću da se kretao propisnom brzinom I da je mogao da ukoči kako ne bi udario Kocića koji je za to vreme menjao gumu – rekao je Bratislav Stojanović, advokat odbrane.

Završna reč na ovom suđenju očekuje se avgusta meseca kao i presuda.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track