SUĐENJE MALČANSKOM BERBERINU Pogledajte kako ga policija kombijem sprovodi u sud! Evo šta je rekla majka otete devojčice
Foto: Ž. I.

zatvoreno za javnost

SUĐENJE MALČANSKOM BERBERINU Pogledajte kako ga policija kombijem sprovodi u sud! Evo šta je rekla majka otete devojčice

Crna Hronika -

Sledeće ročište zakazano je za 22. jul

BEOGRAD - Miroslav Jovanović (48) zvani Malčanski berberin doveden je jutros u Viši sud u Nišu gde mu je počelo suđenje za otmicu devojčice.

Reč je o prvom ročištu glavnog pretresa. On je na prethodnom pripremnom ročištu zatražio dodatno psihološko veštačenje i kompletiranje dokumentacije za dosadašnji proces veštačenja obavljenog u Beogradu.

Arhivske fotografije sa prethodnog ročišta...

1 / 6 Foto: Ž. I.

Suđenje Jovanoviću zatvoreno je za javnost. Policija ga je sprovela kombijem direktno pred zgradu suda, mimo novinara i brojnih fotoreportera koji su očekivali njegov dolazak. Za ovo suđenje vlada veliko interesovanje javnosti pošto je slučaj otmice devojčice bio jedan od najpraćenijih događaja u medijima širom Srbije.

Pogledajte kako je sproveden u zgradu niškog suda...

Majka otete devojčice Aleksandra Karimanović rekla je za Kurir da su muž i ona sudu dali iskaz o onome što se desilo, te da je zadovoljna dosadašnjim tokom suđenja.

Inače, okrivljeni Jovanović iz Malče izneo je jutros svoju odbranu na glavnom pretresu. U saopštenju suda se navodi da se Jovanović izjasnio koje navode optužnice osporava i iz kojih razloga, a koje navode optužnice priznaje. U dokaznom postupku, kazali su u Višem sudu, ispitani su zakonski zastupnici maloletne oštećene, koji su se izjasnili da se pridružuju krivičnom gonjenju optuženog i ističu imovinskopravni zahtev, koji će ostvarivati u posebnom postupku. Prema navodima iz saopštenja, na današnjem glavnom pretresu sud je doneo rešenje kojim je isključena javnost za ceo tok glavnog pretresa radi zaštite interesa oštećene maloletnice.

Sledeći glavni pretres zakazan je za 22. jul, a kako su kazali u Višem sudu, na taj pretres biće pozvani veštaci Specijalne zatvorske bolnice Beograd koji su obavili neuropsihijatrijsko veštačenje optuženog. Roditelji otete devojčice nisu danas, kao posle pripremnog ročišta, dali izjave. Oni su iz zgrade suda izašli na sporedni izlaz.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track