HAPŠENJE U BORSKOJ BOLNICI: Medicinska sestra krala, pa prodavala metadon!
Foto: Profimedia

zadržana u policiji

HAPŠENJE U BORSKOJ BOLNICI: Medicinska sestra krala, pa prodavala metadon!

Crna Hronika -

Radmila M., zaposlena na psihijatriji, sumnjiči se da je godinu dana iznosila lek iz zdravstvene ustanove i za novac ga davala Vladanu B., koji je takođe uhapšen

Medicinska sestra Radmila M., kao i Vladan B. iz Bora, uhapšeni su nakon što je policija utvrdila da je ona njemu prodavala lek metadon, koji je krala u Opštoj bolnici u kojoj radi! Kako nezvanično saznajemo, osumnjičeni su saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru i određen im je pritvor.

Više mušterija

- Sumnja se da je Radmila M., koja dugi niz godina radi kao medicinska sestra u psihijatrijskoj ambulanti Opšte bolnice u Boru, umesto da metadon deli kao terapiju pacijentima, što je bila njena radna obaveza, ovaj lek uzimala i prodavala. Policija veruje da je Radmila lek krala u periodu od decembra 2019. godine do hapšenja - kaže izvor iz istrage.

Isti slučaj

Koleginica osuđena

Ovo nije prva afera sa krađom metadona u Opštoj bolnici u Boru. Podsetimo, u decembru 2018. policija je uhapsila medicinsku sestru M. P. (54), zbog sumnje da je heroinskim zavisnicima na svom random mestu prodavala metadon za 3.000 dinara po dozi. Ona je prošle godine u Višem sudu u Nišu osuđena na godinu i po dana zatvora i to na osnovu sporazuma o priznanju krivice. - M. P. je na ovaj način izbegla veću kaznu. Pored zatvorske kazne izrečena joj je i trogodišnja zabrana bavljenja medicinskom profesijom - podseća izvor.

Prema njegovim rečima, ima indicija da je osumnjičena medicinska sestra metadon prodavala za 40 evra po ampuli. - Muškarac koji sa njom uhapšen bio je jedan od kupaca leka, a sumnja se da je on nije jedini koji je ispod žita kupovao ovaj lek - kaže izvor. Inače, metadon je lek koga u Srbiji nema u slobodnoj prodaji i koristi se u bolnicama uz nadzor lekara. On smanjuje znake apstinencijalne krize i bolove.

Leči zavisnot

- Sam po sebi lek izaziva zavisnost, ali manju nego heroin. Uglavnom se koristi pri lečenju zavisnika od opijata - kaže izvor. Pokušali smo juče da stupimo u kontakt sa nadležnima iz bolnice, ali nam je rečno da je direktor na odmoru, a glavna medicinska sestra na koju su nas uputili, nije se javljala na telefon.

(Kurir.rs/S. A. B. - J. I./ Foto: ilustracija Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track