Najnovije vesti

CARINICI NA GRADINI ZAUSTAVILI PORODICU IZ FRANCUSKE: Pretresli su vozača, a onda majku i oca EVO ŠTA SU SVE KRILI
Foto: Uprava Carina Srbije

rekli da nemaju ništa da prijave

CARINICI NA GRADINI ZAUSTAVILI PORODICU IZ FRANCUSKE: Pretresli su vozača, a onda majku i oca EVO ŠTA SU SVE KRILI

Crna Hronika

Carinici na prelazu Gradina se svakodnevno susreću sa različitim pokušajima krijumčarenja, a u prethodna dva dana sprečili su da 40.000 evra i 20 litara različitih alkoholnih pića bude ilegalano preneto preko granice.

Jedan od prekršaja otkriven je 8. jula 2020. godine kada je na red za izlaznu kontrolu došao mercedes francuske registracije, kojim je ka svojoj matičnoj zemlji putovala četvoročlana porodica francuskih državljana.

foto: Uprava Carina Srbije

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da sa sobom nose samo lične stvari i da svi zajedno imaju oko 12.000 evra. Ispostavilo se da nisu govorili istinu, jer je vrlo vrzo ustanovljeno da zapravo imaju 72.000 evra.

foto: Uprava Carina Srbije

Prilikom kontrole je najpre u torbici 33-godišnjeg vozača automobila pronađeno 7.000 evra, da bi potom kod njegovog oca bilo pronađeno 50.000, a kod majke još 15.000 evra.

foto: Uprava Carina Srbije

Daljom kontrolom se ispostavilo, da su osim deviza propustili da prijave i dva nova televizora, kao i 20 flaša viskija, francuskog konjaka, votke i martinija. Do okončanja postupka zadržano je 32.000 evra, kao i neprijavljeni televizori i piće.

foto: Uprava Carina Srbije

U drugom slučaju koji se dogodio narednog dana za detaljnu kontrolu je izdvojen mercedes nemačkih registarskih oznaka kojim je ka svojoj zemlji putovao 55-godišnji državljanin Turske.

Mada je i on tvrdio da kod sebe ima samo lični prtljag i oko 8.000 evra, u džepovima bermuda koje je nosio na sebi pronađeno više od 19.000 evra, od čega je uz potvrdu o deviznom prekršaju zadržana gotovo polovina novca.

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...