ODMOR IZ SNOVA PREKINULI SU MU POLICAJCI: U njegovom autu na Gradini, carinici pronašli KAMEN neverovatne čistoće (FOTO)
Foto: Carina Srbije

Na odmor sa kokainom u kamenu i to nije sve

ODMOR IZ SNOVA PREKINULI SU MU POLICAJCI: U njegovom autu na Gradini, carinici pronašli KAMEN neverovatne čistoće (FOTO)

Crna Hronika -

Carinici su u saradnji sa policijom 13. jula 2020. godine na prelazu Gradina sprečili pokušaj jednog putnika da prokrijumčari više vrsta narkotika među kojima i kokain u kamenu koji se retko viđa.

Grumen kokaina težak 83,14 grama odlikuje se izvanrednom čistoćom (preko 90%), što potvrđuje i izjava putnika koji je rekao da je gram te droge u Belgiji plaćao 32 evra, dok carinici smatraju da je to niska cena za kokain takve čistoće.

foto: Carina Srbije

Droga je otkrivena kada je na red za redovnu izlaznu kontrolu došla naizgled obična opel korsa, belgijskih registarskih oznaka.

Njom su iz Belgije ka Turskoj putovala dva 30-godišnjaka, inače belgijski državljani turske nacionalnosti.

Iako su izjavili da sa sobom ne nose ništa sem ličnih stvari, carinici su detaljnim pregledom automobila ustanovili da se u jednoj stranici gepeka, iza tapacirunga, nalaze skriveni narkotici.

foto: Carina Srbije

Odgovornost za krijumčarenje pronađene droge preuzeo je vozač automobila koji je carinicima rekao da je krenuo na odmor i da su otkriveni narkotici namenjeni za lične potrebe.

Pored kokaina u kamenu, putnik koji je uhvaćen u pokušaju krijumčarenja, na odmor je poneo i nepunih 8 grama hašiša, kao i 6 grama marihuane.

foto: Carina Srbije

Marihuana koju su carinici pronašli kod ovog putnika takođe spada u skuplje verzije ovog narkotika, jer je reč o AMG marihuani (udeo THC-a može biti i do 22%) čiji gram u Holandiji košta oko 10 evra.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track