Najnovije vesti

AVGANISTANCI RIZIKUJU ŽIVOT DA BI PREŠLI GRANICU: Srpski carinici pronašli migrante u mešalici za beton!
Foto: Carina

NE BIRAJU SREDSTVA

AVGANISTANCI RIZIKUJU ŽIVOT DA BI PREŠLI GRANICU: Srpski carinici pronašli migrante u mešalici za beton!

Crna Hronika

Carinici su danas u saradnji sa policijom na prelazu Horgoš sprečili pokušaj četvorice migranata da ilegalno pređu preko granice skriveni na riskantnim mestima: u mešalici za beton, ali i ispod kamionske prikolice.

Oba slučaja otkrivena su na izlaznoj strani prelaza Horgoš tokom prepodneva. Carinici su prvo otkrili pokušaj jednog Avganistanca da granicu pređe skriven ispod prikolice bugarskog šlepera koji je prevozio tekstil ka Nemačkoj. Naime, tokom pauze koju je vozač pravio na obližnjoj pumpi, migrant se uvukao u prostor ispod prikolice misleći da će tako uspeti neopaženo da pređe granicu.

Zahvaljujući mobilnom carinskom skeneru, njegov pokušaj je otkriven, pošto se ljudska silueta u ležećem položaju jasno videla na snimku.

1 / 4 Foto: Carina

To nije bio jedini riskantan pokušaj migranata ovoga jutra na Horgošu. Naime, svega sat vremena kasnije carinici su se suočili sa još jednim neobičnim pokušajem skrivanja, jer su se trojica migranata uvukla u mešalicu za beton.

Reč je o trojici Avganistanaca koji su takođe iskoristili odmor vozača na pumpi da uđu u mešalicu koju je domaći prevoznik transportovao ka Nemačkoj. Njihova je sreća da ona nije bila aktivna, već se radilo o novoj mešalici koja je proizvedena u Srbiji i u delovima namenjena izvozu.

Ponovo je skener imao presudnu ulogu u otkrivanju, jer bi drugačije bilo nemoguće primetiti migrante.

Kada su ih na snimku skenera carinici videli u bubnju mešalice, odmah su se popeli na tovar kako bi ih izbavili iz unutrašnjosti do sada nezabeleženog mesta skrivanja.  

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...