POTRESNE SCENE NA MESTU TRAGEDIJE: Mališan koji je preživeo nesreću dozivao pomoć PORODICA KOJU PRATE NESREĆE
Foto: Ana Paunković

Tuga

POTRESNE SCENE NA MESTU TRAGEDIJE: Mališan koji je preživeo nesreću dozivao pomoć PORODICA KOJU PRATE NESREĆE

Crna Hronika -

Jednogodišnja N. Ž. i N. Ž. (8) nastradali kada je njihov otac izgubio kontrolu nad "renoom", sleteo s puta i udario u drvo

Beba N. Ž., stara svega godinu dana, i njen brat N. Ž. (8) poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, dok su njihovi roditelji V. Ž. (26) i M. Ž. (34) teško povređeni, a brat M. Ž. (5) lakše. Tragedija se desila u utorak oko 23 sata na putu Novi Slankamen - Novi Karlovci, gde je živela stradala petočlana porodica.

Prevrnuo se na krov

- Oni su se nalazili u automobilu "reno klio", kojim je najverovatnije upravljao otac nastradalih dečaka i devojčice. Pre nesreće porodica je bila na proslavi s njegovim kolegama u Novom Slankamenu. Posle ručka M. Ž. je igrao i fudbal, a navodno je popio i nekoliko piva. Kad se proslava završila, oni su krenuli kući, a u isto vreme je krenuo i njihov komšija, koji je svojim autom išao ispred njih - kaže izvor i dodaje:

- Na putu do kuće M. Ž. je izgubio kontrolu nad "renoom", sleteo je s puta, zakucao se u drvo i prevrnuo na krov. Očevici su ispričali da je scena na mestu nesreće bila potresna.

- Jedno dete je ispalo iz automobila, koji je bio potpuno uništen! Navodno, deca nisu bila u sedištima, a proverava se i da li su roditelji bili vezani. Beba je preminula na mestu nesreće, a njen brat u kolima Hitne pomoći na putu do Kliničkog centra Vojvodine. Priča se da je preživelo dete bilo van automobila kada je naišao traktorista koji je prvo primetio olupinu, a nedaleko odatle ugledao i mališana. Navodno mu je rekao da im treba pomoć. Traktorista ga je uzeo u naručje i zvali su hitnu pomoć i policiju - ispričali su meštani upoznati sa slučajem.

Taj dečak je s roditeljima prebačen u KCV, gde im je pružena neophodna pomoć.

- Dete je srećom lakše povređeno i udarilo je glavu ima kontuziju mozga, ali roditelji imaju ozbiljne povrede. Ocu dece je navodno polomljena kičma i ima unutrašnje krvarenje, dok je njegovoj supruzi pukla lobanja - kaže izvor.

foto: Ana Paunković

U martu slavili

Porodica stradalih juče nije imala snage da razgovara s novinarima, a komšije kažu da su ljudi potpuno skrhani ovom nezapamćenom tragedijom.

- Kolega koji je vozio ispred njih nije ništa video, jer je verovatno već bio odmakao kad se nesreća desila. Kako se nisu vraćali kući, njega je pozvao otac M. Ž. i pitao gde su jer se niko nije javljao na telefon, a već je bila ponoć. Čovek je objasnio da se vratio, a u to su se začule i policijske sirene - objašnjavaju komšije i dodaju:

- Jadan čovek, ostao je u trenu bez dvoje unučića, a na svu muku sin i snaja su u teškom stanju. To je divna porodica, koja nikome ništa nažao nije učinila. Sećamo se da su u martu malenoj devojčici slavili rođendan, a sada ih je ovakva tuga zadesila. M. Ž. je, kako saznajemo, bio zaposlen u jednoj firmi koja se bavi proizvodnjom građevinskog materijala, a njegova supruga je radila u fabrici kablova.

- Poslednjih godinu dana bila je na porodiljskom odsustvu s decom. Mlada se udala i brzo su dobili troje dečice - kažu meštani Novih Karlovaca.

Fejsbuk Slikao se s Kristijanom Na Fejsbuk profilu M. Ž. mogu se videti fotografije s rijaliti učesnikom Kristijanom Golubovićem. Sudeći po okruženju, one su nastale na nekoj fudbalskoj utakmici na Partizanovom stadionu.

Komšije Sestra operisana na dan nesreće Kako kažu komšije, M. Ž. ima mlađeg brata i sestru, koja je na dan nesreće operisana.

- Čuli smo da mu je sestra u bolnici zbog neke operacije. Ovo je strašno, tu porodicu kao da nevolje ne zaobilaze - kazale su komšije.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/foto: privatna arhiva, Ana Paunković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track