Najnovije vesti

gužva ispred niškog suda

SUĐENJE MALČANSKOM BERBERINU: Svedočili neuropsihijatri iz BG, evo šta su otkrili o Jovanoviću šta je radio kao dete

Crna Hronika

NIŠ - Na suđenju Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao Malčanski berberin, koji je 20. decembra prošle godine oteo i maltretirao dvanaestogodišnju devojčicu, svedočili su danas doktori veštaci iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koji su obavili neuropsihijatrijski pregled optuženog i već jednom osuđenog silovatelja.

Majka devojčice: Uračunljiv, to je važno!

Vidno iscrpljena majka devojčice, Aleksandra Karimanović rekla je nakon suđenja da joj je važno da je danas rečeno da je Jovanović bio uračunljiv kada je oteo učesnicu osnovne škole.

- Meni je sada važno da je za njega rečeno da je bio uračunljiv. Znamo sada da je on proglašen kao uračunljiva osoba i to je to. On se branio, tražio je neka svoja prava i to je to - rekla je Aleksandra nakon suđenja. Na novinarsko pitanje da li je on negirao da je uračunljiv, ova majka je rekla: "naravno".

U izjavi za medije je rekla i da se po njegovoj odbrani vidi da je "čovek bez duše". Advokatica odbrane, tamara Antić navela je da se suđenje nastavlja saslušanjem još svedoka.

Jovanović je u ranijim ročištima govorio da je u trenutku otmice imao suženje svesti, da je to učinio usled "pomućenja svesti".

Jovanović je devojčicu (12), namamio u auto, a onda je odvezao do Malče odakle je s jadnim detetom peke išao ka knjaževačkim selima kroz šumu. 

Suđenje je zatvoreno za javnost, a kako nezvanično saznajemo iz familije optuženog, Jovanović je još kao dečak pokazivao elemente poremećaja ličnosti.

- Roditelji su ga kao dečaka od dve ili tri godine vodili na Kliniku za mentalno zdravlje jer je pokazivao izuzetno izražene znake besa. Kod lekara su ga odveli jer je udarao glavom o zid kada je ljut. Udarao je u ono pored čega se našao. Priča se da je sličan bes pokazao i prošle godine u leto kada je nestao krajem jula. Tada je porodica bila da prijavi njegov nestanak policiji. Nije tražen jer nije bilo krivičnog dela. Kasnije se otkrilo da se u stvari pripremao za otmicu, ispričao je Kuriru jedan član familije.

Što se tiče njegovog zdravstvenog stanja, kasnije se otkrilo i da boluje od epilepsije. Kada je devojčica nađena u jednoj vikendici u selu Pasjača, on se krio po tom i svom selu Malča, a sve zato što su mu nestali unapred pripremljeni lekovi.

Jovanović je uhapšen 5. januara na lokalnom groblju u Malči. Istražne radnje protiv njega su pokrenute zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta za šta može biti izrečena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotna.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...