Najnovije vesti

ODISEJA SRPSKOG BEGUNCA: Kad je Danijel zbrisao iz zatvora  Nemačka je bila u panici, sad se sprdaju s njim, a evo zašto
Foto: Polizei Bielefeld

begunac

ODISEJA SRPSKOG BEGUNCA: Kad je Danijel zbrisao iz zatvora Nemačka je bila u panici, sad se sprdaju s njim, a evo zašto

Crna Hronika

Srbin Daniel Vojnović (33), koji je u martu prošle godine pobegao iz nemačkog zatvora, ponovo je iza rešetaka, a lokalni mediji su njegov put nazvali "Odiseja po Evropi".

Naime, Vojnović je u martu 2019. pobegao iz zatvora, u kom je služio kaznu za nanošenje teških telesnih povreda, kad je u pratnji stražara posetio roditelje u porodičnom domu. Nemačka  policija se digla na noge jer je Vojnović u zatvoru najavio pokolj i napravio spisak za odstrel, na kom se našlo desetak osoba, među kojima su i sudija i porotnici, koji su ga osudili na zatvorsku kaznu od tri godine i osam meseci zbog ranjavanja pripadnika obezbeđenja jednog bordela.

On je nakon toga nestao, a potraga je trajala mesecima, dok nije uhapšen u Srbiji kad je svom stricu ukrao automobil.

- Vojnović je u Srbiji bio u zatvoru dva meseca, pošto se posvađao i potukao sa stricem i ukrao mu kola, a prilikom hapšenja kod njega su pronađeni marihuana, dva noža i ukradeni "ajfon". On je krajem marta pušten na slobodu, pa se uputio ka Mađarskoj. Zbog evropskog naloga za hapšenje ponovo je uhapšen na mađarskoj granici, a tamošnje vlasti su ga zadržale do kraja jula, kad se ponovo našao na slobodi - navode mediji.

Vojnović je kolima iz Mađarske prošao kroz Austriju, došao u Nemačku i proveo noć u kući roditelja. - Daniel se javio svom advokatu, s kojim je otišao u policijsku stanicu, gde mu je određen pritvor. Prekjuče su stražari došli po njega i sproveli ga u zatvor. Tu mu je određen karantin zbog koronavirusa - izjavio je upravnik zatvora Tomas Konig. On je rekao da će se promeniti uslovi koje je Vojnović ranije imao u zatvoru.

- Ublažavanje mera koje je ranije imao verovatno neće biti isto - rekao je Konig.

(Kurir.rs/J. I./ Polizei Bielefeld)  

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...