Najnovije vesti

REŠENA MISTERIJA SMRTI ALEKSANDRA NA BUBLIČKOM JEZERU: Rezultati obdukcije pokazali kako je mladić nastradao
Foto: Printscreen

otklonjena svaka sumnja

REŠENA MISTERIJA SMRTI ALEKSANDRA NA BUBLIČKOM JEZERU: Rezultati obdukcije pokazali kako je mladić nastradao

Crna Hronika

Aleksandar P. (19) iz sela Lukomir kod Žitorađe, koji je 4. avgusta nađen mrtav u Bubličkom jezeru, imao je 2.43 promila alkohola u krvi u mometu kada se utopio, pokazala je obdukcija.

Naime, Tužilaštvu je Institut za sudsku medicinu u Nišu dostavio obdukcioni nalaz mladića. Taj rezulat je odagnao svaku sumnju koja se u javnosti pojavila proteklih dana da je mladić preminuo pod sumnjivim okolnostima, možda i nasilno, a ne da je žrtva nesreće - utapanja.

Podsetimo, Aleksandar je u nedelju, 2. avgusta, sa društvom iz Lukomira, otišao na Bubličko jezero, udaljeno 30-tak kilometara od njihovog mesta. Nekoliko sati su bili tamo, a pretpostavlja se da su konzumirali alkohol.

Popodne je Aleksandar drugarima rekao "idem u wc i brzo se vraćam". Ostavio je svoj mobilni telefon, papuče, majicu, pantalone i otišao. Upravo to što je ostavio mobilni telefon ukazivalo je da je nameravao da se odmah vrati. Zašto je međutim ušao u vodu, kada je, kako su kasnije pokazali rezultati, bio pijan, ostaće nepoznanica.

Kako se međutim nije vratio, niti ga je ko video u vodi ili na obali, drugovi su obavestili policiju. Počela je potraga za mladićem na obali jezera, ubrzo su došli i otac i rođaci mladića. Do kasno uveče tragali su za njim, ali bez uspeha.

I tokom slećeg dana nastavljena je potraga, takođe bezuspešno i tek je u utorak, u 6.30 sati, u plićaku, na neuređenom kupalištu u blizini Žitnog Potoka, ugledao je mladićev ujak.

Nakon nalaženja tela sumnju da je mladić možda usmrćen, a ne da je utopio, unela je izjava jedne starije žene. Ona je izjavila kako je videla nekoliko mladića iz džipa u jezero bacaju telo Aleksandra P.

Obdukcija je potvrdila prvobitnu sumnju da se Aleksabndar P. utopio.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...