Najnovije vesti

OVO VAM JE MRAVLJI ŠVERC: Carinici otkrili zašto ga tako zovu jer kad nekom zavire u torbu nađu nešto sasvim drugo
Foto: Carina Srbije

horgoš i gradinA

OVO VAM JE MRAVLJI ŠVERC: Carinici otkrili zašto ga tako zovu jer kad nekom zavire u torbu nađu nešto sasvim drugo

Crna Hronika

Da takozvani „mravlji šverc“ ne posustaje potvrđuju i dve zaplene koje su se 13. avgusta 2020. godine, gotovo istovremeno dogodile na prelazima Horgoš i Gradina, kada je u koferima i torbama putnika, umesto prtljaga, pronađeno 580 paklica krijumčarenih cigareta.

Da se zbog velike razlike u ceni na ovaj način ka zemljama Zapada najčešće krijumčare upravo cigarete, pokazuje podatak da je od početka godine do sada, na našim prelazima zaplenjeno preko 125.000 paklica različitih cigareta.

foto: Carina Srbije

Prekršaj na Horgošu je otkriven kada je za izlaznu kontrolu pristigao autobus bugarskih registarskih oznaka, kojim je dvadesetak držvljana Bugarske putovalo ka Nemačkoj.

Na uobičajeno pitanje, da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli, vozač i putnici su rekli da nemaju, jer sa sobom nose samo lične stvari.

foto: Carina Srbije

Međutim, tokom detaljnog pregleda prtljaga, carinici i policajci pronašli su dva kofera u kojima nije bilo ničega drugog osim cigareta.

Ispostavilo se da oba kofera pripadaju 51-godišnjoj putnici, koja je u jedan od njih spakovala 170 paklica cigareta „karelia“, dok je drugi bio napunjen sa 150 paklica cigareta „marlboro“, sa bugarskim akciznim markicama.

foto: Carina Srbije

Na prelazu Gradina je tog istog dana prilikom detaljnog pregleda na ulazu u zemlju zaplenjeno 260 paklica cigareta, koje su takođe bile sakrivene u koferima i torbama među prtljagom putnika.

Do Engleske, gde se zaputio sa još dvoje sunarodnika, pokušao je da ih prokrijumčari bugarski državljanin, vozač mercedesa engleskih registarskih oznaka.

foto: Carina Srbije

U njegovim torbama sa garderobom carinici su pronašli sakrivene cigarete „rotmans“, „davidov“, „kamel“, „marlboro“ i „laki strejk“.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...