NIJE SE KRIO IAKO JE ZNAO DA JE META: Ovako je Strahinja  provodio poslednje nedelje svog života pre likvidacije! FOTO
Foto: Tamara Trajković, Printscreen/ Instagram

do poslednjeg daha

NIJE SE KRIO IAKO JE ZNAO DA JE META: Ovako je Strahinja provodio poslednje nedelje svog života pre likvidacije! FOTO

Crna Hronika -

Strahinja Stojanović (30) koji je u nedelju likvidiran postavljanjem eksploziva ispod njegovog automobila, mesece pre nego što je ubijen provodio je putujući po svetu sa devojkom, Kolumbijkom Sonjom Suarez Gomez (45), koja je bila sa njim u trenutku stravične eksplozije.

Stojanović je više puta bio meta, za sada nepoznatih napadača, međutim očigledno se nije skrivao, niti previše brinuo o tome da li ga neko prati. Stojanović je sa lepšom polovinom svako malo menjao luksuzne lokacije, pa su s Ibice, na kojoj su se upoznali, prešli u Marbelju, a potom su otišli i u Pariz i Tursku. Kako nezvanično saznajemo, nekoliko nedelja pre početka pandemije i proglašenja vanrednog stanja u Srbiji došli su u Beograd.

foto: Printscreen Instagram

Svaki njihov korak, lepa Kolumbijka objavljivala je na društvenim mrežama na svom javnom profilu koji prati više od 29.000 ljudi. Prema sumnjama istražitelja, egzekutori su upravo tako lako locirali Stojanovića i u svakom trenutku znali svaki njegov korak. Suarez Gomez je objavila i da su se upoznali u Španiji, kako su se provodili na Ibici, da su njegov rođendan proslavili u luksuznom hotelu u Parizu.

Potom ga je ponovo odvela kod sebe kući u Marbelju. Poslednje nedelje Kolumbijka i Stojanović su sa prijateljima provodili u obilasku i uživanju po srpskim planinama - neko vreme su proveli na Zlatiboru, a onda su otišli na Kopaonik.

Nekoliko dana pre likvidacije Kolumbijka je Beograd obilazila njegovim automobilom i objavljivala i slike kraj njega, pa napadačima nije bilo teško ni da lociraju vozilo kojim se Stojanović vozi i ispod njega postave eksplozivnu napravu.

foto: Printscreen Instagram

Istražitelji su utvrdili da je ispod sedišta vozača postavljena eksplozivna naprava dizajnirana tako da usmrti osobu iznad, dok je Kolumbijka, koja se u tom trenutku nalazi na mestu suvozača, prošla samo sa lakšim telesnim povedama.

foto: Printscreen Instagram

Stojanović je u stravičnoj eksploziji ostao bez obe noge, ali je ipak i nakon toga davao znake života. Njegova devojka držala ga je za glavu dok je povređen ležao na kolovozu pored uništenog BMW-a.

Stojanovića su pokušali da ubiju i prošle godine, ispred njegovog stana u Beogradu, međutim tada je smrt izbegao "za dlaku". Naime, Stojanović je u BMW-u tada bio sa svojom tadašnjom devojkom, inače bivšom mis Marbelje, Olac Bilbao, međutim zaboravio je svoj telefon u stanu i izašao iz vozila.

Ubica gledao kako gine?

Stručnjaci kažu da nema sumnje da je bombu postavio profesionalac.

- Postavljena je tako da eksplodira ispod volana. Verovatno je aktivirana daljinski, u trenutku kada je ubica video da je Strahinja za volanom, najverovatnije kako se ne bi ponovila greška od pre dve godine - kaže izvor i dodaje da se istraga vodi u više pravaca.

Upravo u tom trenutku bomba postavljena ispod sedišta vozača je eksplodirala. U eksploziji je teško bila povređena misica Marbelje, dok je Stojanović prošao nepovređen.

Nakon ove eksplozije Stojanović je otišao iz Srbije, međutim očigledno se nije skrivao, niti brinuo da ga napadači ponovo ne pronađu s obzirom da se slobodno i bez pancira kretao po Srbiji i inostranstvu, a njegova devojka je svakodnevno objavljivala njihove zajedničke slike i lokacije na kojima se nalaze.

foto: Printscreen Instagram

Kurir.rs/Blic

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track