UBICA ARKANOVOG KUMA OTKRIO DETALJE LIKVIDACIJE: Prvi metak kao da nije ni dodirnuo Joksu, drugi ga DOTUKAO! VIDEO
Foto: Printscreen YT, Screenshot youtube/Mladjen

smrt šefa jugoslovenske mafije u Švedskoj

UBICA ARKANOVOG KUMA OTKRIO DETALJE LIKVIDACIJE: Prvi metak kao da nije ni dodirnuo Joksu, drugi ga DOTUKAO! VIDEO

Crna Hronika -

Smrt Dragana Joksovića Jokse (42), šefa jugoslovenske mafije u Švedskoj i kuma ubijenog Željka Ražnatovića Arkana (48) koji je ubijen pre 20 godina u foajeu stokholmskog hipodroma „Solvala“, opet je u žiži pažnje javnosti u toj skandinavskoj zemlji.

Finac Jan Raninen (30), koji je ubio Joksu, a kasnije bio i osuđen, objavio je knjigu u kojoj je ispričao detalje o toj egzekuciji. Raninen navodi da je u trenutku ubistva u kafiću pored Joksovića sedeo i švedski reper Aleksandar Bard, koji je poznat po tome što u svojim pesmama govori o kriminalcima.

foto: Printscreen YT

Švedska muzička zvezda je prema navodima Joksinog ubice u trenutku pucnjave skočila kako bi svojim telom zaštitila prijatelje, a za tamošnje medije reper je potvrdio te navode i ispričao da nikada neće zaboraviti trenutak kada je Joksović ubijen.

“Dragan je sedeo za stolom pored našeg kada mu je Raninen pucao u glavu. Iako nisam emocionalna osoba, dugo sam razmišljao o tom ubistvu, ponosan sam na sebe što sam zaštitio svoje prijatelje i nastavio sam da živim kao i obično”, rekao je Bard.

Jan Raninen, Joksin ubica, u svojoj knjizi opisuje i kako ga je pokojni Dragan Kovač Kova ubedio da treba da ubije Joksu.

foto: Printscreen YT

Kovač je bio super momak, upoznali smo se ranije u zatvoru, a on me je jednog dana pitao da li sam spreman da ubijem Joksu, koji je bio vrlo poznat u Švedskoj. U početku nisam mogao da verujem da to traži od mene, ali sam osetio da bi to za mene bila velika odskočna daska u svetu kriminala.

“Kada sam ispalio prvi hitac, činilo se kao da nije ni dodirnuo Joksu, a drugi ga je već dotukao. Posle toga je pao i ležao je u lokvi krvi”, piše Jan Raninen.

Arkan jedino plakao zbog njega

Zbog netrpeljivosti i rata za prevlast na švedskim ulicama, bilo je pitanje vremena kada će neko nekome doći glave i tada je mladi finski narkoman ubio Joksu, koga su zvali Veliki Jokso ili Jokso Div. Svi mediji su objavili vest o Joksinoj smrti, jer je bio izuzetno popularan u Švedskoj, blizak kraljevskoj porodici, a pojavljivao se i u svetu šou biznisa. Kažu da je Arkan jedini put viđen da plače na Joksinoj sahrani.

Vitomir Martić, bivši bokser i žestoki momak, ispričao je za stranicu „legende devedesetih“ zašto je došlo do sukoba između nekada najboljih prijatelja – Jokse i Kove.

U početku sam se lomio da li da prihvatim ili da pustim brata da on izvrši ubistvo. Ipak, shvatio sam da ću tim ubistvom preskočiti mnogo stepenica u svetu podzemlja i prihvatio sam – piše Raninen, koji opisuje i kako je izgledalo ubistvo.

“Joksa je želeo da izgradi strogu hijerarhiju u Švedskoj, kakvu je njegov kum Arkan imao u Srbiji, pokušao je da napravi svoju vojsku. Kada je jednom trebalo da se reši sukob sa nekim Arapinom, Joksa je rekao Kovi da ode i sredi to, a ovaj mu je rekao:

„Hajdemo zajedno.“ Joksa, koji je bio ogroman čovek, potcenio je sitnijeg Kovu i rekao: „Gde si ti video da general ide u boj?“. Takav stav mu je Kova smrtno zamerio

Kurir.rs/politika-ekspres.net

Foto Printscreen YT, Screenshot youtube/Mladjen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja