BIVŠA VLAST JE ZA OVOG NASILNIKA DALA 900.000 DOLARA: Evo svih detalja napada Miladina Kovačevića na Tinu (KURIR TV)
Foto: Ana Paunković

IZA REŠETAKA

BIVŠA VLAST JE ZA OVOG NASILNIKA DALA 900.000 DOLARA: Evo svih detalja napada Miladina Kovačevića na Tinu (KURIR TV)

Crna Hronika -

Kovačević (33), koji je postao poznat posle prebijanja studenta u Americi 2008. godine, sada je uhapšen zbog sumnje da je mučio i zlostavljao Tinu T. (26) i ugrozio njenu sigurnost

Miladinu Kovačeviću (33), bivšem košarkašu, kog je njegova devojka Tina T. (26) prijavila da ju je pretukao u stanu u Beogradu, juče je posle saslušanja u policiji, po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu, određeno zadržavanje do 48 sati!

Kako je Kurir ekskluzivno objavio, Kovačevića je Tina T. prijavila u noći između utorka i srede, tvrdeći da ju je Kovačević fizički napao, a potom joj oduzeo mobilni telefon i torbicu s dokumentima, zbog čega se uplašila za sopstvenu bezbednost.

Pobegla kod rođake

- Kovačević se sumnjiči za ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje i mučenje jer se sumnja da je devojci pretio, vukao je za kosu i polomio joj mobilni telefon.

Devojka, koja je prijavila njegovo ponašanje, juče je tužilaštvu dostavila povrednu listu. Ona će takođe biti ispitana, kao i njena rođaka kod koje je pobegla nakon svađe s Kovačevićem - potvrđeno je juče iz tužilaštva.

foto: Ana Paunković

Kako je Kurir objavio, Tina T. navodno je posle maltretiranja u Kovačevićevom stanu uspela da pobegne kod sestre, a potom je sve prijavila policiji.

Snimak svađe Tina: Pusti me, hoću da budem s tobom!

Na društvenim mrežama juče je isplivao snimak na kom se čuje rasprava između Kovačevića i Tine. Na snimku se čuje lupanje na vratima stana u kom je navodno Kovačević, koji pomera špijunku, a s druge strane se nazire ženski lik.

- Objasni mi poentu tvog lupanja, ja sam sve što si želela uradio - obraća se on devojci, dok ona moli da otvori.

- Hoću da budem s tobom, otvori mi - odgovara mu ona.

- Nema ništa od toga, Tina, s tim ponašanjem ne moraš nikad više da me vidiš - odgovara on.

- Izvini - viče Tina.

- Čuj, izvini, pa nemam 12 godina - odgovara Kovačević na kraju snimka, koji se tada prekida, dok devojka nastavlja da viče.

Bivši košarkaš, koji je javnosti postao poznat 2008. zbog brutalnog prebijanja američkog studenta Brajana Štajnhauera, u policijskoj stanici Savski venac pojavio se juče u pratnji advokata Ivana Gvozdenca.

- Nastavlja se sa stigmatizacijom Miladina Kovačevića. Neka država radi svoj posao - kratko je posle saslušanja osumnjičenog u policiji izjavio njegov branilac Gvozdenac.

Nije iznosio odbranu

Kako Kurir nezvanično saznaje, Kovačević nije u policiji iznosio svoju odbranu, već bi to trebalo da učini u tužilaštvu.

Reagovanja političara: Lideri sadašnje opozicije dali milion da bude oslobođen

Damir Handanović, direktor CEBEF, napisao je da "Kovačević nije slučajno pokazao svoj temperament".

- Tadić, Đilas, Jeremić i Borko dali su milion dolara narodnih para da zver bude oslobođena. Miladin Kovačević ponovo prebija i beži od zakona. Nasilje, to nam je u amanet ostavila njihova vlast - napisao je Handanović na Tviteru, dok je kopredsednica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura na istoj društvenoj mreži podsetila da su pojedini lideri sadašnje opozicije bili odgovorni za slučaj Miladina Kovačevića 2008. i činjenicu da je država zbog njega dala ogroman novac za odštetu.

Široj javnosti, podsetimo, on je postao poznat pre 12 godina zbog brutalnog prebijanja studenta Brajana Štajnhauera u Americi. Naime, država Srbija je tada porodici pretučenog mladića platila 900.000 dolara na ime obeštećenja, a Kovačević je u Srbiji dve godine kasnije, na osnovu sporazuma o priznanju krivice, pred Prvim osnovnim sudom osuđen na dve godine i tri meseca zatvora.

(Kurir.rs/ J. Spasić-J. Rafailović/foto Ana Paunković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track