NOVI DETALJI ISTRAGE UBISTAVA ŠKALJARACA: Kožar i Stamatović bili na vezi s krticom, slali iste poruke istom čoveku
Foto: StarGr, MUP RS

otkrili mu sve i platili glavom

NOVI DETALJI ISTRAGE UBISTAVA ŠKALJARACA: Kožar i Stamatović bili na vezi s krticom, slali iste poruke istom čoveku

Crna Hronika -

Međunarodni istražitelji koji uporedo vode istrage o ubistvima visokopozicioniranih članova "škaljarskog klana" u Grčkoj i Španiji došli su do podataka da su žrtve u oba slučaja bile na vezi sa pojedinim članovima kriminalne organizacije koja je organizovala atentate na njih.

Naime, u telefonima ubijenih Alana Kožara i Stevana Stamatovića pronađeni su gotovo isti pozivi, ali i SMS poruke.

Kako je otkriveno oni su svakodnevno bili na vezi sa licem za koje se sumnja da ih je izdalo i odalo lokacije na kojima su se krili. Istražitelji su uvidom u listinge poziva i SMS komunikacije utvrdili da su žrtve imale puno poverenje u tu osobu, kojoj su u elektronskoj formi poslali lokacije na kojima su se krili.

Podsetimo, ova godina počela je jezivom likvidacijom u restoranu u Atini i najavila je jednako teške i brutalne sukobe širom Evrope. U nedelju, 19. januara, oko 18.30 sati po podne u restoranu "Voskopula" u Atini četvorica muškaraca zapucala su na Igora Dedovića i Stevana Stamatovića.

Od kraja januara pa sve do danas, hici su ispaljeni na sam vrh škaljarskog i kavačkog klana - Igora Dedovića, Stevana Stamatovića, Radoja Zvicera, a krajem jula i na Alana Kožara i Damira Hadžića.

foto: Printscreen Star.gr

Grčki portal corfupress.com prvi je objavio da su dvojica muškaraca, Alan Kožar i Damir Hadžić, pronađeni mrtvi u Halikouni i da je na njih pucano iz mitraljeza. Kada su se vraćali sa plaže, u njih je ispaljeno 29 hitaca u predelu grudi i glave.

Kako su objavili grčki mediji, dosadašnje informacije iz istrage upučuju na zaključak da se radi o plaćenom ubistvu, a žrtve su bile povezane sa trgovinom narkoticima, ali i sa ubistvima. Kod ubijenih su pronađena lažna lična dokumenta.

Kožar je važio za osobu blisku Luki Bojoviću i "škaljarskom klanu". Prema policijskim evidencijama, bio je vođa jednog od barskih klanova, gdje je naslijedio pokojnog Luku Đurovića.

Prema pisanju medija, Hadžić je važio za osobu iz "škaljarskog klana" zaduženu za organizaciju ubistava. On je bio na crvenoj Interpolovoj poternici zbog ubistva visokopozicioniranog pripadnika "kavačkog klana" Davorina Baltića u Beogradu početkom 2018. godine. U aprilu 2010. godine, Hadžić je uhapšen u Milanu, prilikom pokušaja izvršenja oružane pljačke blindiranog vozila za prevoz novca. Početkom 2012. godine ranjen je iz vatrenog oružja u jednoj kladionici u Užicu.

foto: corfupress fonos, Screenshot

Tokom 2018. godine, crnogorska policija je imala podatke da se Baranin Alan Kožar, koristeći lažna dokumenta, kretao na relaciji Turska - Nemačka, o čemu su obaveštene tamošnje vlasti. Prema podacima do kojih su ranije došle crnogorske bezbednosne službe, on je u više navrata boravio u vili u turskom letovalištu Antalija koju koristi Besnik Keljmendi, sin Nasera Keljmendija.

Za Kožarom je bila raspisana međunarodna poternica zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije koja se sumnjiči za ubistvo Danilovgrađanina Slobodana Šaranovića. Kožar je ranije osuđen na kaznu zatvora od šest godina i 10 meseci zbog podmetanja tri eksplozivne naprave na gradilište "Splendida" u Bečićima, kao i za pokušaj iznude na štetu biznismena Žarka Radulovića, suvlasnika tog hotela. Nadležni su ga optuživali i za učešće u ubistvu policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

Stevan Stamatović i Igor Dedović ubijeni su u jednom restoranu u Atini, a sumnja se da su pre toga praćeni više dana. U njih su još uvek nepoznati napadači ispalili više projektila dok su sedeli sa decom i suprugama.

Kako se sumnja ubice su do Stamatovića i Dedovića, koji su se godinama skrivali od suparnika i organa reda, nenamerno odvele njihove supruge koje su napadači pratili sve do Atine.

Četiri napadača ušetala su jedne večeri u restoran i izrešetala ih pred porodicom i brojnim svedocima. Nakon toga pobegli su iz restorana i nestali bez traga.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track