EKSKLUZIVNO! MILADIN KOVAČEVIĆ ZA KURIR: Od 2008. prikazuju me kao MONSTRUMA I NASILNIKA, ali bez dokaza
Negira optužbe Miladin Kovačević, Foto: Zorana Jevtić

košarkaš: ŽRTVA SAM LINČA

EKSKLUZIVNO! MILADIN KOVAČEVIĆ ZA KURIR: Od 2008. prikazuju me kao MONSTRUMA I NASILNIKA, ali bez dokaza

Crna Hronika -

Već godinama živim pod lupom javnosti, a svaki moj postupak dobija negativnu konotaciju, čak i kada su činjenice u potpunosti na mojoj strani, kaže Miladin Kovačević

Još od 2008. godine sam žrtva nezapamćenog linča u kom se u kontinuitetu prikazujem kao sociopata, monstrum i nasilnik... Tako je bilo i u ovom slučaju od pre nekoliko dana, kaže ekskluzivno za Kurir Miladin Kovačević (33), koji je nakon saslušanja u subotu pušten iz pritvora uz izrečenu meru zabrane komunikacije sa Tijanom T. i njenom sestrom.

Bivšeg košarkaša devojka Tijana T. prijavila je prošle nedelje za nasilje, što je izazvalo veliku medijsku pažnju jer je Kovačević svojevremeno bio osuđen na dve godine i tri meseca zatvora jer je pre 12 godina prebio studenta Brajana Štajnhauera u Americi. Država Srbija je tada porodici pretučenog mladića platila 900.000 dolara na ime obeštećenja.

foto: Zorana Jevtić

Strašna kampanja

Miladin Kovačević za naš list kaže da je ovaj događaj nastavak nezapamćene kampanje protiv njega.

- Živim pod lupom javnosti sve ove godine i svaki moj postupak dobija negativnu konotaciju čak i kada su činjenice u potpunosti na mojoj strani. Apsolutno se gnušam nasilja nad ženama i oduvek sam ga osuđivao, ali isto tako ne dozvoljavam da neko preko mog imena gradi sebi određenu reputaciju ili da preko navodne viktimizacije sebe mene stavlja u kontekst nasilnika. Na kraju dana svako sebe treba da bude u stanju da pogleda u ogledalo, ja sam to u stanju, a vi? - poručio je Kovačević.

Prijavila  Kovačevića  Tijana T.
Prijavila Kovačevića Tijana T.foto: Privatna Arhiva

Kovačević je u subotu na saslušanju negirao da je zlostavljao i mučio Tijanu T. i pretnjama ugrozio njenu sigurnost, kako je to ona tvrdila. Tokom iznošenja odbrane izjavio je da je Tijana uznemiravala njega i dodao da mu ona nije devojka, već da su povremeno imali intimne odnose.

- Priznao je da su se raspravljali i ispričao da je ona njega te večeri proganjala, lupala mu na vrata i uznemiravala ga, kao i da ga je udarala torbicom i gađala mobilnim telefonom kad je otvorio ulazna vrata - rekao je izvor Kurira iz istrage.

Vera u sistem

Miladinov branilac advokat Ivan Gvozdenac rekao je za Kurir da „ovakva odluka suda vraća veru u sistem i dokazuje da je Srbija pravna država, da ne može neko da vas prijavi bez ijednog dokaza“:

- Zakon je surov, ali je zakon, i za svakog treba da bude isti. Na ovom primeru se videlo da svi imamo isti tretman pred sudom ako smo odužili svoj dug društvu.

DIREKTOR POLICIJE REBIĆ

Ne sme da se približi Tijani na 50 metara

foto: Printscreen

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je juče da je slučaj partnerskog nasilja koji je prijavila devojka Miladina Kovačevića policijski rešen. On je rekao da je oštećena pozvala MUP 16. septembra oko 14 sati da bi prijavila „da je nad njom izvršeno nasilje“.

- Devojci su konstatovane određene povrede, mislim da su ocenjene kao lakše. Povrede ne moraju da budu samo fizičke, mogu biti i emotivne. On je dodao da je Kovačeviću izrečena mera da oštećenoj ne sme da se približi na 50 metara do okončanja postupka i da će, ako prekrši tu meru, biti uhapšen.

ADVOKAT JAKŠA PEKOVIĆ

Medijska stigmatizacija nije dovoljna za pritvor

Brane Miladina Advokati Gvozdenac i Peković
Brane Miladina Advokati Gvozdenac i Peković foto: Zorana Jevtić

Advokat Jakša Peković, jedan od Kovačevićevih branilaca, kaže za Kurir da nije bilo nikakvog razloga da se njegovom klijentu odredi pritvor.

- Postupak protiv Miladina Kovačevića koji je pokrenut u medijima pokazuje slabost organa krivičnog gonjenja koja ide i do spremnosti da se predloži pritvor u situaciji kada ne postoji osnovana sumnja da je neko delo uopšte učinjeno. Sud je u ovom slučaju odbijanjem da odredi pritvor pokazao da medijska stigmatizacija nekoga nije dovoljan razlog za određivanje pritvora. Odbrana smatra da i mera zabrane prilaženja, koja je u konkretnom slučaju određena, isto suvišna, s obzirom na to da smatramo da delo uopšte nije ni učinjeno - rekao je Peković.

Kurir.rs/ Jelena Spasić Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track