ODLOŽENO SUĐENJE NEĐELJKU ZA UBISTVO MILEUSNIĆA, NIKO NE ZNA ZAŠTO: Majka ubice s Fejsbuka šokirala izjavom
Foto: Printscreen Facebook

Termin pomeren za 10. oktobar

ODLOŽENO SUĐENJE NEĐELJKU ZA UBISTVO MILEUSNIĆA, NIKO NE ZNA ZAŠTO: Majka ubice s Fejsbuka šokirala izjavom

Crna Hronika -

Suđenje Neđeljku Đuroviću koji se tereti za ubistvo Miloša Mileusnića, odloženo je jer se on danas nije pojavio.

Termin je pomeren za 10. oktobar, a sudija nije mogla da obrazloži zašto je došlo do odlaganja. Ona je objasnila da će tražiti izveštaj od Okružnog zatvora o razlozima zbog kojih se okrivljeni Đurović nije pojavio pred sudom.

foto: Sonja Spasić, Printscreen Instagram, Privatna Arhiva

Majka Neđeljka Đurovića rekla je kako njenog sina tek čekaju dobri dani.

- Videla sam ga juče i bio je dobro. Nije mi jasno zašto se danas nije pojavio jer sada sledi najbolji period za njega - rekla je ona i ostavila u neverici prisutne.

Otac ubijenog Miloša Mileusnića je nakon odlaganja rekao da je ovo još jedan proceduralni propust i da njemu nije jasno zašto se odugovlači presuda koja pre ili kasnije mora biti donesena.

- Očekujem maksimalnu kaznu za ubicu, iako mi to neće vratiti dete bar će pravda biti zadovoljena, a to će biti i poruka drugima u ovoj zemlji - rekao je Goran Mileusnić.

Podsetimo, Đurović je u februaru na početku suđenja negirao da je 27. januara 2019. godine rano ujutru na smrt izbo nožem Mileusnića.

Početkom jula na suđenju, veštak koji je veštačio DNK tragove na nožu kojim je usmrćen Mileusnić, prema pisanju beogradskih medija, izneo je mišljenje da je na dršci noža pronađen DNK trag optuženog Đurovića, dok je na sečivu pronađen trag Mileusnićeve krvi. Đurović je uhapšen brzo nakon zločina i od tada je u pritvoru.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva se tereti za krivično delo teško ubistvo na podmukao način, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Prema pisanju medija, Đurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan.

Mileusnić je bio student iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

(Kurir.rs/Republika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track