MAJKA IZ PAKLA: Sina (2) danima ostavljala zaključanog! Dete bilo gladno, žedno i uplakano
Foto: Profimedia

UŽAS

MAJKA IZ PAKLA: Sina (2) danima ostavljala zaključanog! Dete bilo gladno, žedno i uplakano

Crna Hronika -

D. M . (21) iz Smedereva uhapšena je zbog sumnje da je danima maloletnog sina, starog svega dve godine, ostavljala samog i zaključanog u stanu.

Kako su saopštili iz policije, D. M. su lisice stavljene zbog sumnje da je počinila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

- Istragu vodi Osnovno javno tužilaštvo, a zaprećena kazna za ovo krivično delo je do tri godine zatvora - kaže izvor.

Baka zvala policiju

Prema rečima izvora, da D. M. zanemaruje sinčića, policiji je prijavila njena majka. - Mlada žena živi sama s detetom i samohrana je majka. Dečakova baka, koja živi na drugoj adresi, dolazila je povremeno da ih obiđe. Kako sam čula, pre nekoliko dana je zvala telefonom, ali joj ćerka nije odgovarala na pozive - priča komšinica D. M. i dodaje: - Baka se zabrinula, pa je otišla do ćerkinog stana da proveri šta se sa njom dešava. Zatekla je zaključana vrata, a pošto ima ključ, otvorila je i unutra zatekla samog unuka. Dete je bilo mokro i prljavo, pošto se upiškilo i ukakilo, bilo je uplakano, a po svemu sudeći i gladno - kaže izvor.

Kako dodaje, baka je neko vreme ostala u stanu u nadi da će njena ćerka doći, a pošto se to nije desilo, odlučila je da pozove policiju.

- Policija je nakon prijave uspela da nađe D. M. i određeno joj je zadržavanje do 48 sati. Ona se sumnjiči da je sina ostavljala samog u zaključanoj kući i po nekoliko dana - kaže izvor.

Poznanici D. M. kažu da ovo nije prvi put da ona zaključava dete i odlazi, kako kažu, ko zna gde. - Sama živi u stanu, muža joj nikada nismo videli, mislimo da se nije ni udavala. Malo se slobodnije ponaša - kaže komšija i nastavlja: - Nažalost, ovo nije prvi put. I ranije se dešavalo, a dečačić bi plakao satima. Sav bi bio mokar. Pa on i ne zna sam da sedne na nošu i da uzme da jede ili pije vodu - priča komšinica.

Dobro zdravstveno stanje

Kako kaže, pravo je čudo što se mališan nije povredio dok je bio sam u kući.

- Svašta je mogao da napravi. Mogao je da gurne nešto u šteker ili da odvrne vodu i napravi poplavu, da padne kroz prozor, da dohvati nož... Ma, bolje da i ne pomišljam šta je sve moglo da bude - dodaje sagovornica. Naš izvor kaže da je zanemarivani dečak srećom u dobrom zdravstvenom stanju, a o slučaju je obavešten Centar za socijalni rad.

Slučaj iz Knjaževca Beba umrla od gladi

Slučaj zanemarivanja deteta koji je najviše potresao Srbiju dogodio se pre dve godine, kad je u Knjaževcu preminula tromesečna beba. Krivične prijave tada su podnete protiv oca Darka Đ. (35) i majke Milice J. (30) zbog krivičnog dela zlostavljanje i zapuštanje maloletnog lica. Istragom je utvrđeno da je dete preminulo od gladi, a postupak pred sudom protiv roditelja još nije okončan.

Kurir.rs/Jelena Rafailović/foto: ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track