Najnovije vesti

MASAKR U JABUKOVCU: Maja optužena da je pomagala Perniću u zločinu, a sud joj još nije odredio pritvor EVO ZAŠTO
Foto: Zorana Jevtić, Printscreen Facebook

četvorostruko ubistvo porodice kazimirović

MASAKR U JABUKOVCU: Maja optužena da je pomagala Perniću u zločinu, a sud joj još nije odredio pritvor EVO ZAŠTO

Crna Hronika

Viši sud u Negotinu odbio je drugi put da odredi pritvor Maji Bađikić (26), optuženoj da je 2019. godine učestvovala u četvorostrukom ubistvu porodice iz Jabukovca.

Već gotovo dva meseca traje natezanje između Višeg suda i Višeg tužilaštva u Negotinu u slučaju četvorostrukog ubistva koje se dogodilo u avgustu prošle godine u zaseoku Velja Vratna, nedaleko od Jabukovca, gde su hicima iz puške ubijeni Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53).

foto: Privatna Arhiva

Naime, nakon što je konačno završena istraga u slučaju ovog ubistva koja se vodi protiv Davora Pernića, u dopunjenoj optužnici koju je tužilaštvo u Negotinu podnelo sudu našlo se još jedno ime - Maja Bađikić (26).

Ovu devojka, još od hapšenja Pernića, pominjala se kao osumnjičena za ubistvo (Pernić je u istrazi ukazivao na nju), međutim usled nedostatka dokaza u prvoj optužnici ona se nije našla. Pa ipak, dopunjena istraga, veštačenja koja su obavljena, kao i Pernićev iskaz dat na saslušanju, bili su dovoljni da se stvori opravdana sumnja da je ona pucala u Draganu Jozeljić, te i da je zajedno sa Pernićem ubila Raju Kazimirovića.

Dopunjenom optužnicom Više tužilaštvo u Negotinu sudu je tražilo da joj odredi pritvor zbog uznemirenja javnosti. Kao obrazloženje tužilaštvo je navelo da je okrivljena svojim postupcima u prethodnom periodu, ali i onim koji mogu da uslede, uticala na javnost.

- Ona je često izlazila u medije gde je govorila o istrazi i tako je uticala na javnost. Takođe, njene izjave u kojima priča o svojoj nevinosti u ovom slučaju mogu da utiču na sud i donošenje odluke - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Međutim, sud je ovaj predlog odbio i kao obrazloženje naveo "da je okrivljena ranije bila u pritvoru zbog sumnji za isto delo, a da je na predlog tužilaštva puštena iz njega".

Tužilaštvo se žalilo Apelacionom sudu, koje je žalbu usvojio i naložio postupajućem da ponovo pokrene postupak i razmotri razloge zbog kojih se traži da joj se ponovo odredi pritvor.

- U novoj odluci sud je praktično prepisao svoju prethodnu odluku iako je Bađikićeva tokom istrage puštena iz pritvora, jer u tom trenutku nije bilo dokaza protiv nje. Međutim, kako su dokazi prikupljeni i ona se našla na novoj optužnici, zatraženo je da se ponovo nađe iza rešetaka - navodi izvor.

Podsetimo, stravičan masakr u kojem su ubijeni članovi porodice Kazimirović dogodio se 9. avgusta 2019. godine. Osim što se sumnjalo da je Raja ubijen zbog para, sve je ukazivalo da je neko iz Jabukovca povezan sa zločinom. Direktno kao ubica ili posredno, kao tiper.

foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

Sam način kako su ubijene žrtve ukazivao je i na to da ubica ima iskustva u rukovanju oružjem. Sve ovo je suzilo krug osumnjičenih, a materijalni dokazi su ukazalio da je meštanin Davor Pernić povezan sa zločinom i 25. avgusta uhapšen je. Priznao je zločin, precizirajući da je žrtve ubio 7. avgusta oko 11 sati, a čak je pokazao i gde je na očevom imanju zakopao arsenal oružja - "škorpion", lovačku pušku i pištolj.

Prolazio je prvi mesec njegovog pritvora, i kada se taman poverovalo da je na tužilaštvu da već polako sprema optužnicu protiv njega, Pernić je promenio iskaz i sa zločinom povezao Maju Bađikić, sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi. Tvrdio je da je ona učestvovala u zločinu 7. avgusta, ali ne pre podne, već u ranu zoru, kao i da ga je ona nagovorila na sve.

(Kurir.rs/Blic, B.B.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...