MILJAN BRUTALNO PREBIJEN U NOVOM SADU, A JOŠ NIJE SASLUŠAN: Došao je u sud, a onda je izašao posle pola sata! Evo i zašto
Foto: Printscreen, MUP Srbije

slučaj koji je šokirao srbiju

MILJAN BRUTALNO PREBIJEN U NOVOM SADU, A JOŠ NIJE SASLUŠAN: Došao je u sud, a onda je izašao posle pola sata! Evo i zašto

Crna Hronika -

Miljan M. (28), koga je, kako se sumnja, 24. avgusta u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu pretukao Ivan Kontić (30), juče je u pratnji advokata došao u Više javno tužilaštvo, gde je trebalo da bude saslušan i da predoči svoj iskaz o onome što se dogodilo.

Pored Kontića, koji je u bekstvu, postupak se vodi i protiv O. L. i L. V. zbog sumnje da su učestvovali u tuči, odnosno pomogli osumnjičenom posle izvršenja krivičnog dela.

Međutim, pola sata kasnije, Miljan M. je napustio zgradu suda, pošto je branilac O. L. i L. V. tražio izuzeća novosadskih Višeg i Apelacionog tužilaštva, kao i Republičkog tužilaštva, što su podržali i drugi branioci ove dvojice osumnjičenih.

Objašnjavajući zbog čega se odlučio na ovakav potez, Goran Karadarević, jedan od branilaca dvojice osumnjičenih, koji se nalaze u pritvoru, kaže da je izuzeća tražio zbog sumnje u pristrasnost.

- Ovo krivično delo je prvo pravilno kvalifikovano kao teška telesna povreda, a onda je, bez posebnih i novih činjenica i dokaza, prekvalifikovano u pokušaj ubistva. Taj predlog podržale su i kolege sa kojima branim dvojicu osumnjičenih - predočio je Karadarević.

Pravni zastupnik pretučenog Miljana, advokat Miloš Paligorić, po izlasku iz zgrade novosadskog suda, nije želeo da daje izjave, navodeći da nema šta da kaže.

(Kurir.rs/Srbijadanas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja