RADMILA (34) PREMINULA U CENTRALNOM ZATVORU! Robijala zbog ubistva bebe, pa NAĐENA MRTVA!
Foto: Kurir

tužna sudbina

RADMILA (34) PREMINULA U CENTRALNOM ZATVORU! Robijala zbog ubistva bebe, pa NAĐENA MRTVA!

Crna Hronika -

Radmili Milosavljević (34), koja je bila u pritvoru u CZ zbog sumnje da je ugušila petomesečnog sina, iznenada pozlilo, a uzrok smrti se ispituje

Radmila Milosavljević (34), osumnjičena za ubistvo petomesečnog sina u aprilu 2019. u selu Petlovača kod Šapca, preminula je preksinoć u Centralnom zatvoru u Beogradu. Kako je rečeno u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, ženi je pozlilo u nedelju oko 21 sat.

Onesvestila se

- Pritvorenica je odmah odvedena na pregled u Specijalnu zatvorsku bolnicu, a na ulazu u ambulantu izgubila je svest. Zavodski lekar je započeo reanimaciju, a ubrzo su stigli i lekari Hitne pomoći, koji su konstatovali smrt. Telo je upućeno na obdukciju, a u skladu za zakonom, Zavod je obavestio tužilaštvo i policiju - rečeno je u UIKS.

Radmila i muž posle smrti sinčića primali novinare u kuću
Radmila i muž posle smrti sinčića primali novinare u kućufoto: Kurir

Milosavljevićeva se devet meseci nalazila u pritvoru zbog teškog ubistva.

- U aprilu prošle godine je prijavljena smrt dečaka, starog pet meseci. Majka je rekla da je dete preminulo u kolicima. Konstatovano je da je po prijemu u bolnicu dečaku iz usta i nosa išao mlečni sadržaj, pomešan sa sukrvicom, ali da nije disao - objašnjava izvor.

Istraga o smrti

Toksikološke analize i obdukcija Još se sa sigurnošću ne zna od čega je tačno Radmila preminula. - Kada se onesvestila, pala je i udarila glavom. Obdukcija će pokazati da li je taj udarac bio koban ili je i pre pada bila mrtva. Takođe, uradiće se i toksikološke analize kako bi se utvrdilo da li se eventualno predozirala lekovima. Inače, prostor u CZ je pokriven kamerama, pa će i to olakšati i pokazati šta se tačno dogodilo - rekao je izvor.

Kako kaže, Radmila je nakon smrti sina, odlazila kod psihijatra na lečenje.

- Osam meseci kasnije, ona je psihijatru priznala da je kriva za smrt sina. Rekla je da je namerno usmrtila bebu tako što joj je rukama zapušila nos i usta i da je držala tako sve dok dete nije prestalo da diše - kaže izvor i dodaje da je lekar o jezivom priznanju obavestio policiju. - Krajem decembra 2019. pokrenuta je istraga i, nažalost, utvrđeno je da je Radmila zaista ubila dete. Tada je i uhapšena - kaže izvor. Radmila i njen suprug su prošle godine, nakon smrti dečaka, primili novinare u kuću. Radmila je u crnini i u suzama opisivala kako joj je sin Kristijan umro.

Primetila da ne diše

- Spremila sam mu mleko, pojeo je svega 20 grama, a kad je podrignuo, spustila sam ga u kolica. Nisam se ni minut okrenula, a on je već zaspao. Posle toga više nisam mogla da ga probudim, a primetila sam i da ne diše - jecala je majka:

- Rodila sam ga u sedmom mesecu, imao je malu kilažu. Dva meseca je bio u bolnici u Beogradu. Lekari su uspeli da ga spasu i rekli su da ima aritmije, šum na srcu i problem sa štitnom žlezdom. Ipak, lepo je napredovao i bio je veseo. Majka je tada rekla i da je godinu dana ranije izgubila bebu na porođaju.

Meštani Pretvarala se da pati Meštani Petlovače kažu da su bili zaprepašćeni kad je policija nekoliko meseci posle bebine smrti uhapsila Radmilu. Kažu, sećaju se koliko je patila za sinom, plakala i izgledala neutešno. - Kad smo saznali da je lagala, da se pretvarala da pati, šokirali smo se. Mislili smo da je mali Kristijan umro jer je bio bolešljiv. Ona se u selo doselila sa mužem i decom, živeli su u trošnoj kući - kažu meštani.

(Kurir.rs/ Jelena Ivić - Ana Mitić/ Foto:Kurir )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track