JEZIVE PRETNJE! POZADINA ZLOČINA U OSEČINI: Iseckaću i tebe i tvoju decu na komade ako ne budeš sa mnom!
Foto: Nemanja Nikolić, Facebook

ekskluzivno

JEZIVE PRETNJE! POZADINA ZLOČINA U OSEČINI: Iseckaću i tebe i tvoju decu na komade ako ne budeš sa mnom!

Crna Hronika -

Pozadina zločina: Milovan Marinković, koji je ubijen u okolini Osečine,
godinu dana progonio Vesnu S., suprugu osumnjičenog za njegovo ubistvo, i slao joj uznemirujuće poruke na telefon.

Ubiću i tebe i decu, iseckaću vas na komade ako ne budeš sa mnom!

Ovo je jedna od poruka koje je, kako Kurir ekskluzivno saznaje, Milovan Marinković (52), koji je u nedelju ubijen u okolini Osečine, poslao supruzi Radovana S. (55), osumnjičenog za zločin.

Kako izvor otkriva, u početku se sumnjalo da su Vesna S., supruga osumnjičenog, i ubijeni bili u vezi, te da je zločin počinjen iz ljubomore. Međutim, ubrzo je došlo do obrta, a istražitelji su se zaprepastili pretećim i uznemirujućim porukama koje je Marinković slao ženi uhapšenog, koja je ugledna doktorka.

foto: Privatna Arhiva

Prisiljavao je

Sagovornik otkriva da pretnje koje su stizale s Milovanovog broja nisu upućivane samo Vesni već i članovima njene porodice.

- Imam ljude, profesionalce, poslaću ih - piše navodno u drugoj poruci, a naš izvor kaže da je Milovan jezive pretnje upućivao preko telefona i Fejsa.

- Prema sadržaju iz telefona, zaključuje se da Milovan Vesni preti snimcima i fotografijama. O čemu je zaista reč, biće utvrđeno tokom istrage, ali je jasno da on pokušava da je prisili da bude u emotivnom odnosu s njim. Prema prikupljenim dokazima, ubijeni Marinković je suprugu osumnjičenog uznemiravao duže od godinu dana - otkriva izvor iz istrage i dodaje da protiv Marinkovića u valjevskoj policiji postoje prijave drugih ljudi, takođe zbog uznemiravanja.

Podsetimo, Marinković je ubijen u nedelju u svojoj kući. Prema prvim informacijama iz istrage, Radovan S. je došao u kuću Marinkovića kako bi razgovarali.

- Nije odmah pucao, već je izbila žučna rasprava, posle koje su se čuli pucnji - dodaje izvor i objašnjava da će uskoro biti ispitani svedoci i urađena veštačenja.

Dokazivanje istine

Kontaktirali smo juče i sa suprugom uhapšenog Radovana S., koja je u ekskluzivnoj izjavi za Kurir potvrdila da je trpela fizičko i psihičko zlostavljanje od pokojnog.

- Još sam u šoku od svih događaja koji su se desili. Na jednoj strani nema više progonitelja, Milovana Marinkovića, koji me je godinu dana zlostavljao fizički i psihički, a na drugoj strani, mom suprugu i našoj deci sada predstoji velika borba u dokazivanju prave i jedine istine - kaže Vesna S. i dodaje:

- Svi koji poznaju Radovana znaju da je on najčasniji i najpošteniji čovek, miroljubive prirode, najbolji suprug i otac. Čovek u pravom smislu te reči.

Poznanik

ŠTITIO PORODICU

Poznanik porodice osumnjičenog kaže da su i Radovan i Vesna cenjeni i poštovani.

- Oni su intelektualci. Niko od nas nije znao kakvu dramu preživljavaju i da imaju problem s čovekom koji ih opseda. Siguran sam da Radovan nije otišao u Osečinu s namerom da ubije, verujem da je otišao da razgovara i zaštiti svoju porodicu - kaže poznanik porodice.

Advokat

SVI SU ŽRTVE

foto: Privatna Arhiva

Branilac Radovana S., advokat Ivan Gvozdenac nije želeo da komentariše saznanja Kurira.

- Smatram da će se dokazati da ovde žrtva nije samo jedan čovek. Verujem u sud i siguran sam da će istina biti ta koja će pomoći osumnjičenom - kratko je rekao Gvozdenac.

Kurir.rs/ Jelena Spasić/ Foto: Nemanja Nikolić, Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track