Najnovije vesti

MISTERIOZAN NESTANAK ČETVORICE MUŠKARACA POVEZANIH SA PODZEMLJEM: Posle likvidacije škaljaraca u Grčkoj njima se gubi svaki trag!
Foto: Profimedia

enigma

MISTERIOZAN NESTANAK ČETVORICE MUŠKARACA POVEZANIH SA PODZEMLJEM: Posle likvidacije škaljaraca u Grčkoj njima se gubi svaki trag!

Crna Hronika

Za dvojicom Beograđana, Novosađaninom i Podgoričaninom, koji su dovođeni u vezu s kriminalom,  tragaju policija i porodice, a svima se trag izgubio posle egzekucija „škaljaraca“ u Grčkoj

Lazar Vukićević (31), navodni navijač Crvene zvezde, koji je prošle godine preživeo bombaški napad, nestao je pre tri dana u Beogradu i nije jedina osoba koja se dovodila u vezu s podzemljem, a kojoj se u poslednja tri meseca izgubio svaki trag.

Misteriozno su iščezla još trojica muškarca - Podgoričanin Savo L., Novosađanin Ljubomir Lainović i Beograđanin Goran Veličković Goksi.

On ubijen, sin mu nestao Branislav Lainović
On ubijen, sin mu nestao Branislav Lainović foto: Privatna Arhiva

- Porodica Sava L. prijavila je crnogorskoj policiji da je on nestao. Podgoričanin je u bezbednosnim krugovima Crne Gore bio označen kao osoba bliska škaljarskom klanu. Međutim, navodno je promenio stranu, pa je od saradnika škaljarskog klana postao njihov tiper. Postoje sumnje da je suparničkom klanu odao lokaciju na kojoj su se skrivale vođe „škaljaraca“, pa su u januaru u Atini likvidirani Igor Dedović i Stevan Stamatović, a u julu na Krfu i Alan Kožar i Damir Hadžić - pisali su crnogorski mediji, pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Kako su naveli, postoje i neke indicije da je Savo L. posle zločina na Krfu otet i ubijen u Španiji.

Traže ga od avgusta Goran Veličković Goksi
Traže ga od avgusta Goran Veličković Goksifoto: Privatna Arhiva

Negde u to vreme, početkom avgusta, počele su da kolaju priče da je i Ljubomir Lainović, sin ubijenog kriminalca Branislava Lainovića Dugog, doživeo sudbinu Sava L.

- Lainović mlađi se u javnosti poslednji put pominjao prošle godine, kada je pobegao iz kućnog pritvora u kom je bio zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu navijača Rada Petra Arsića. U međuvremenu je na sudu oslobođen za to delo i do avgusta se nije pominjao. Međutim, nakon egzekucije na Krfu, podzemljem je počelo da se šuška da je otet, mučen i likvidiran na tajnoj lokaciji, što još uvek nije potkrepljeno dokazima - kaže izvor.

KRIMINOLOG

Više mogućih scenarija

foto: Beta

Kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže da razlog za nestanak dvojice navijača može da bude različit.

- Kao najgore što je moglo da se desi jeste to da je reč o likvidacijama. Moguće da su se zamerili nekome ili prevarili one koji rade sa drogom, jer kod njih se takve stvari ne praštaju. S druge strane, postoji mogućnost da su pobegli, ukoliko su saznali da im preti opasnost. Treće, može da bude i to da su kidnapovani - objašnjava Radovanović.

U Beogradu je prijavljen i nestanak Gorana Veličkovića Goksija, jednog od vođa navijača Partizana.

- Supruga je ispričala policiji da je on poslednji put viđen u Višegradskoj ulici 3. avgusta. Goksi je pet meseci pre toga izašao iz pritvora - kaže sagovornik i nastavlja:

- Porodica je uznemirena i strahuje da on nije više među živima.

Izvor kaže da se zasad ne može reći šta se dogodilo ni njemu, ali ni preostaloj trojici muškaraca:

NESTALI SRBIJA  

Potraga i za ličnim trenerom

foto: Facebook

Na sajtu Nestali Srbija, koji pomaže porodicama nestalih osoba u njihovom pronalaženju, juče je objavljen apel za pomoć u potrazi za Jovom Kecmanom (51). Kako se navodi u objavi, Kecmanu se trag izgubio 24. septembra, a poslednji put je viđen u naselju Mali Mokri Lug u Beogradu. Na Kecmanovom Fejsbuk profilu može se videti da se on bavi fitnesom i da radi kao lični trener.

- Ne može se tvrditi ni da su ovi slučajevi povezani. Zasad je sve misterija, a jedino što može da se kaže jeste da se četvorica muškaraca, koja su dovođena u vezu s podzemljem, vode kao nestala lica.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira  Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...