Najnovije vesti

NOVI DETALJI ISTRAGE Šarac nosio PANCIR, zato upucan u glavu: Evo zašto se parkirao na mestu ZA INVALIDE! NAPADAČ SPECIFIČNO TRČAO
Foto: Nemanja Nikolić, Instagram Printscreen

NAPADAČ PUCAO IZ BERETE

NOVI DETALJI ISTRAGE Šarac nosio PANCIR, zato upucan u glavu: Evo zašto se parkirao na mestu ZA INVALIDE! NAPADAČ SPECIFIČNO TRČAO

Crna Hronika

Aleksandru Šarcu (35) navodnom pripadniku "Pink Pantera", grupe poznate po pljačkanju juvelirnica širom Evrope, na koga je pucano na parkingu Tržnog centra "Ušće" u Beogradu, lekari se i dalje bore za život.

Zdravstveno stanje mu je "nepromenjeno i sve vreme se nalazi na intenzivnoj nezi".

Meci u glavi

Veštačka koma

Aleksandar Šarac nalazi se u teškom stanju na odeljenju intenzivne nege Urgentnog centra.

- Navodno mu je oštećen centar za ravnotežu, ali mu srce radi. Lekari ga drže u veštačkoj komi. Meci mu se još nalaze u glavi, praktično u mozgu, i vrlo je rizično da se oni sada diraju, tako da nije operisan - kaže izvor i dodaje da su lekari u subotu čak šest puta reanimirali Šarca, tj. vraćali ga u život.

Napadač je u Šarca pucao iz pištolja "bereta", kalibra 7,65 milimetara, na kojem je bio prigušivač. Taj pištolj je tokom bežanja bacio u žbunje ispred tržnog centra, gde su ga forenzičari kasnije pronašli.

Na njemu su izbrušeni serijski brojevi, tako da mu se teško može ući u trag porekla, a nema ni bilo kakvih otisaka. Sve to govori da je pokušaj likvidacije Šarca vrlo profesionalno planiran i odrađen.

Izabrao mesto za invalide

Takođe, Šarac je vozio blindirani crni "mercedes" i na sebi je imao pancir. Tog dana u podzemnom parkingu tržnog centra automobil je parkirao na A00 nivou, i to na mestu koje je označeno da ga koriste samo invalidi.

Verovatno je izabrao baš to mesto, jer je ono treće od zida i svega desetak metara od ulaza u "Ušće", što znači da je vodio računa da mnogo ne pešači između drugih vozila. S obzirom na to da je ranijih godina već tri puta bio meta napada, vodio je računa o svojoj bezbednosti.

Međutim, napadač je očigledno znao sve ove podatke, pa mu je dva puta pucao samo u glavu.

foto: Nemanja Nikolić

Kad je Šarac izašao iz tržnog centra i došao do vrata svog "mercedesa", napadač mu je prišao sa leđa i ispalio hice. Šarac je pao na pločnik između vozila i betonskog stuba, a napadač je pobegao.

Istrčao je napolje i čini se da je bio vrlo samouveren da neće biti identifikovan, iako je morao znati da će ga snimiti mnogobrojne kamere video-nadzora. Zbog toga je trčao malo pognute glave.

Na sebi je imao crvenu jaknu, farmerice, bele patike, a na glavi crni kačket i crnu masku koja se sada nosi zbog korone. Navukao je skroz do očiju, a rub kačketa mu je prekrivao oči.

foto: Kurir

Napadač specifično trčao

Međutim, na jednom od objavljenih snimaka vidi se da specifično trči, što znači da bi odgovarajućim antropološkim veštačenjima ipak mogao biti utvrđen njegov identitet.

Upravo je na ovaj način policija sredinom septembra identifikovala osumnjičenog koji je podmetnuo eksplozivnu napravu ispod džipa Strahinje Stojanovića na Novom Beogradu i aktivirao je kad je ovaj, vozeći, izašao na ulicu.

Kurir.rs/Novosti.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...