SRBIN OSUĐEN U ITALIJI ZBOG PLJAČKE: Sa balkanskom bandom uleteo u luksuzni butik i krao šta je stigao (VIDEO)
Foto: Prinskrin / VareseNews

odneli robu vrednu 200.000 evra

SRBIN OSUĐEN U ITALIJI ZBOG PLJAČKE: Sa balkanskom bandom uleteo u luksuzni butik i krao šta je stigao (VIDEO)

Crna Hronika -

Neimenovani srpski državljanin (37) i njegov saučesnik (43) iz BiH osuđeni su pred italijanskim sudom na zatvorske kazne zbog pljačke radnje poznatog modnog brenda iz koje su odneli robu vrednu oko 200.000 evra.

Srbin je osuđen na tri godine i četiri meseca zatvora dok je državljanin BiH dobio dva meseca manje.

Pljačka se dogodila 11. novembra 2019. godine u mestu Pjeve del Kairo u regionu Lombardije. Balkanski dvojac je uhapšen pošto su nadležni organi pregledali video-snimke sa nadzornih kamera oko radnje.

Na snimku se vidi kako četvorica maskiranih muškaraca, obučena u crno, provaljuju kroz prozor i pune velike vreće novčanicima, kozmetikom, torbama, šalovima i drugim predmetima sa polica.

Pljačka je trajala tačno četiri minuta.

- Nosili su velike crne torbe u koje su ubacivali markiranu robu. Sumnja se da su imali i saradnike koji su bili spremni da iz Istočne Evrope dođu u Italiju. Prema istrazi koju je sproveo tužilac iz Varezea spremili su još osam automobila sa kojima su planirali da obave pljačke u Milanu, Monci i Bergamu. Vozila su zaplenjena - naveo je tada izvor iz istrage za italijanske medije.

foto: Prinskrin / VareseNews

Karabinjeri su u martu uspeli da uhapse Srbina i Bosanca. Tada je saopšteno i da to nije bila prva pljačka u kojoj su učestvovali.

- Prvi put su im stavljene lisice zbog krađe parfema u jednoj parfimeriji u Milanu u naselju Vimodrone. Tom prilikom ukrali su robu čija je vrednost oko 90.000 evra - rekao je tada izvor iz istrage.

Za sada nije poznat identitet ostalih članova bande.

(Kurir.rs/Foto:Youtube printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja