OVO JE KUĆA KOD KRAGUJEVCA U KOJOJ SE KRIO MONSTRUM IZ BELGIJE: Komšije u šoku! Živeli pored zverskog ubice, čak mu i u goste išli
Foto: usentar

UHAPŠEN PO INTERPOLOVOJ POTERNICI

OVO JE KUĆA KOD KRAGUJEVCA U KOJOJ SE KRIO MONSTRUM IZ BELGIJE: Komšije u šoku! Živeli pored zverskog ubice, čak mu i u goste išli

Crna Hronika -

Na osnovu Interpolove poternice kragujevačka policija uhapsila je Erika Lamersa (60), državljanina Belgije. On je u ovoj državi osumnjičen za pedofiliju. Inspektori PU Kragujevac sproveli su ga Višem sudu u Kragujevcu, gde ga čeka ekstradikcija. Zajedno sa njim uhapšen je i otac Moris (85), koji tečno govori srpski jezik.

A onda je klupko počelo da se odmotava…

Erik je, prema pisanju belgijske štampe, o težak kriminalac, čija su zlodela dobro poznata tamošnjoj javnosti. Više puta je i robijao, a koliko je surov, govori činjenica da je u podzemlju poznat po nadimku "Zver". Nije ni čudo jer mu se pripisuju ubistva, pljačke, silovanje, sada i pedofilija. Takođe, ovaj surovi kriminalac je član i neonacističkih organizacija.

Lamers je bio više nego samo izviđač u tajnoj organizaciji WNP. Tačnije, 1991. godine, osuđen je na doživotni zatvor zbog ubistva dvojice trgovaca dijamantima iz Antverpena, oca i sina.

To ubistvo počinio je zajedno sa svojim saputnikom Fransisom V. On je pušten na uslovni otpust 2002. godine, a iz Belgije je pobegao 2007, kada je trebalo da se vrati u zatvor zbog pomaganja prijatelju da se oslobodi tela. Kada je 2007. pobegao, bio je osumnjičen da je napastvovao ćerku svoje devojke.

On je još 1984. godine osuđen zbog krađe. Pre osam godina, tačnije 2012. oslobođen je krivice u slučaju seksualnog delikta, pri čemu su žrtve bile maloletne.

Krio se u Velikom Krčmaru kod Kragujevca.

Meštani Velikog Krčmara su u šoku, jer ne mogu da poveruju da je čovek koji im je tri godine bio komšija zapravo ubica. Kuća mu se nalazi na vrhu brda Visak, sa desne strane puta Kragujevac-Rača. Obrasla je šibljem i drvećem i teško joj je prići.

"Pričao je da je kuću kupio od nekog Beograđanina koji ju je nasledio, ali nikada nije ni dolazio u Veliko Krčmare. Sada niko u to ne veruje", priča Rade iz obližnjeg sela.

Bio je, kaže, kod Lamersa dva puta.

"Bilo mi je malo čudno otkud Belgijanac tu kod nas. U tom kraju nema kuća, zabačeno je. Lako može i da se sakriješ pošto se vidi ko ide odozgo sa puta", dodaje Rade.

Ostali meštani sada se prisećaju i nekih čudnih detalja. Stanje na brojilu za struju Lamers je uredno isticao na improvizovanom držaću skrpljenom od dasaka.

Ostali meštani otkrivaju da je retko sa kim bio u kontaktu. Dolazio je u prodavnicu. Znaju da je imao neke mašine za obradu drveta i vozio auto sa "belgijskim tablicama".

"Tečno je pričao srpski, ali nije ulazio u duže razgovore. Bio je ljubazan. Nigde nije izlazio. Znam da je išao u Badnjevac kod nekog vezano za posao. U prodavnici je kupovao osnovne potrepštine. Nekoliko puta mu je otac poslao novac iz Belgije", kaže Milan iz Velikog Krčmara koji je i ponajviše pričao sa osuđenim ubicom.

I Nenad Đ. kaže da se Erik bavio proizvodnjom "klinova i kajli od drveta i da je nameravao da te proizvode izvozi za Belgiju". Kada je odlazio u nekoliko navrata kaže da je ograda bila uvek zarasla.

"Sa puta se činilo da tu niko ne živi. Samo se kapija malo nazire sa glavnog druma", kaže Nenad.

Otac Moris je više puta dolazi u Srbiju u posetu sinu. On ne govori srpski, kažu sagovornici i teško se sporazumevao u lokalnoj prodavnici. Sada je i on uhapšen, tvrde mediji u Belgiji.

(Kurir.rs / Ucentar.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track