Najnovije vesti

TURCI IZ NEMAČKE DOŠLI NA GRADINU, 1 ODMAH IZAŠAO IZ AUTA: Zbog ovih reči carinici su znali da nešto kriju, a evo i šta FOTO
Foto: Carina

NA DNU RANCA

TURCI IZ NEMAČKE DOŠLI NA GRADINU, 1 ODMAH IZAŠAO IZ AUTA: Zbog ovih reči carinici su znali da nešto kriju, a evo i šta FOTO

Crna Hronika

Carinici su 20. oktobra 2020. godine na prelazu Gradina u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja 107 srebrnjaka i dve zlatne pločice, čija je vrednost procenjena na oko 6.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljnu kontrolu na izlazu iz zemlje izdvojen automobil mercedes nemačkih registarskih oznaka, kojim je putovalo troje nemačkih državljan turskog porekla.

foto: Carina

Prilikom susreta sa carinicima, jedan od putnika je izašao iz auta, vrlo sugestivno ubeđujući carinike da nemaju apsolutno ništa za prijavljivanje i da mogu slobodno da pregledaju svaki deo automobila, zbog čega će samo potrošiti vreme, a neće pronaći ništa.

foto: Carina

Ubrzo se pokazalo da je takav nastup putnika smišljen da bi naveo carinike da odustanu, što se naravno nije dogodilo. Tokom detaljnog pregleda carinik je na dnu ranca 59-godišnjeg vozača, ispod garderobe, pronašao platnenu vrećicu sa 107 austrijskih srebrnih novčića, kao i dve zlatne pločice izuzetne čistoće.

1 / 6 Foto: Carina

Veći deo srebrnjaka, teških gotovo tri i po kilograma, bio je upakovan u pet plastičnih kutijica, dok je sedam novčića bilo u zasebnom pakovanju. Zasebno su bile upakovane i dve zlatne pločice teške preko 60 grama.

Кako vrednost neprijavljenog srebra i zlata prelazi jednu trećinu vrednosti vozila, do okončanja pokrenutog prekršajnog postupka zadržan je i automobil.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...