PUCAČ IZ UŠĆA HAPŠEN 100 PUTA: Otimao patike i kola, čoveka izbo zbog toaleta!
Foto: Kurir

PUN DOSIJE

PUCAČ IZ UŠĆA HAPŠEN 100 PUTA: Otimao patike i kola, čoveka izbo zbog toaleta!

Crna Hronika -

Kraljevčanin Lazar I. (23), osumnjičen da je 17. oktobra u garaži tržnog centra na Novom Beogradu pucao u "pink pantera" Aleksandra Šarca (35) i teško ga ranio, poznat je policiji, a u dosijeu ima više od 100 krivičnih dela! Prema rečima našeg izvora, dosije Lazara I. krcat je i gotovo da nema dela zbog kog nije privođen.

Krivična dela

- Iako mlad, odavno je poznat policiji. Hapšen je još kao maloletnik, kada je otimao i krao patike sugrađanima. Potom je počeo da obija trafike i krade robu - kaže izvor i nastavlja:

Šarac ranjen u garaži
Šarac ranjen u garažifoto: Nemanja Nikolić

- Krivična dela za koje se sumnjičio nizala su se i svake godine je prelazio na viši nivo. Tako je sa obijanja trafika prešao na obijanje i krađu automobila. Jednom je čak izbo čoveka iz čiste bahatosti. Zario mu je nož u butinu dok su čekali red za toalet, jer su se posvađali ko je prvi u redu.

Dobijao pretnje U "Ušće" otišao na sastanak Sumnja se da je Aleksandar Šarac praćen pre pokušaja ubistva, a dobijao je i otvorene pretnje preko Instagrama i plakata, a u kojima je označen kao "cinkaroš koji sarađuje s policijom". Iz straha za život angažovao je i obezbeđenje, ali je 17. oktobra u "Ušće" otišao sam. - Upucan je kada je odlazio iz TC, dok je prilazio kolima u garaži. Vozio je blindirani "mercedes" i nosio pancir, što je napadač očigledno znao, pa mu je nišanio u glavu - kaže izvor i dodaje da se proverava s kim se Šarac sastao, kao i zašto je tog dana bio bez telohranitelja.

Izvor kaže da je osumnjičeni hapšen i zbog nanošenja povreda i nošenja oružja. - Sumnja se da Lazar I. nije za svoj račun pucao u Šarca. Postoje sumnje da je angažovan za ovaj posao. Istražitelji proveravaju da li je Lazar I. sarađivao s kriminalnim klanom, s kojim se dovode u vezu nestanci i ubistvo navijača, ali i pokušaj ubistva Šarca - objašnjava izvor.

Pomoć u skrivanju

Prema njegovim rečima, policija traga za osumnjičenim, a prema određenim saznanjima, ima pomoć u skrivanju. - Ne isključuje se ni mogućnost da više nije u Beogradu, pošto je, kako se sumnja, imao logistiku pomoć saradnika - kaže izvor.

kamere snimile Lazara I.
kamere snimile Lazara I.foto: Kurir

Napadača na Aleksandra Šarca snimile su kamere iz TC "Ušće". Na snimcima se jasno vidi da je imao crvenu jaknu, kačket, farmerke i patike. Imao je i masku i rukavice, dok je pištolj s prigušivačem krio u crnoj torbici, koju je nosio preko ramena.

Veza

Novi klan i egzekucija "škaljaraca"

Policija proverava koja je veza između takozvanog novog klana, koji navodno stoji iza više krivičnih dela koja su se proteklih meseci dogodila, i egzekucije "škaljaraca" u Grčkoj. Postoje neke indicije da ljudi iz pomenute kriminalne grupe imaju podršku moćnog klana iz Crne Gore.

- S ovom kriminalnom grupom navodno su povezani nestanci navijača Lazara Vukićevića i Gorana Veličkovića Goksija, kao i ubistvo navijača Ljubomira Markovića Kiće prošle godine. Istražitelji su ušli u trag grupi i radi se na pronalaženju dokaza - kaže izvor.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira/ Foto:Kurir, Nemanja Nikolić, printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track