NASTAVLJENO SUĐENJE KRIMI-GRUPI IZ MLADENOVCA, PRESLUŠANI ŠIFROVANI RAZGOVORI: Besnom Tocilu se omakla ova reč, to ga je odalo
Foto: MUP Srbije, Privatna Arhiva

u Specijalnom sudu u Beogradu

NASTAVLJENO SUĐENJE KRIMI-GRUPI IZ MLADENOVCA, PRESLUŠANI ŠIFROVANI RAZGOVORI: Besnom Tocilu se omakla ova reč, to ga je odalo

Crna Hronika -

Preslušavanjem presretnutih razgovora u Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje Mladenu Novakoviću (37) zvanom Tocilo, iz Amerića kod Mladenovca, koji je uhapšen 14. novembra 2019. prilikom zaplene 77 kilograma najčistijeg heroina i 200 grama kokaina, vrednih čak pet miliona evra.

Ista optužnica tereti njegove saučesnike Sašu Nikolića (38) i Velibora Cvetanova (54).

Na suđenju su preslušani razgovori iz oktobra 2019. između Novakovića i Nikolića oko preuzimanja i prodaje droge. Veći deo razgovora je nerazumljiv, a u njima nervozni Tocilo navodi Nikolića da kamionom ode na mesto gde je sakrivena droga.

foto: MUP

- Tocilo navodi: „Ovde sam se uštekao da mu pokažem“, a zatim upućuje Nikolića: „Samo piči pravo. Onda okreni, pokupi i idemo“. Na šifrovanu opasku Nikolića „da će možda da izađe rukavica“, Tocilo mu je ljutito odgovorio: „Šta me boli ku*ac više, nemoj dalje da pričamo! Piči, dodaj gas, gazi ga!“ - čulo se u razgovorima, a potom su ogovarali zajedničkog poznanika.

- Dali smo mu robu, pa će da se otruje, majku mu je*em! Mota se tu po Beogradu, drogira se - besneo je Tocilo.

Kada je Nikolić konstatovao „da je od pi*aka poludeo“, Tocilo mu je objasnio:

- Nisu one, nego je prezupčio! Drogira se, ne zna šta radi! Uzima svako sranje, a posle mu moja roba nije dobra! Što je trošiš kad ti nije dobra. Rekao sam mu još: ’Burazeru, dobri smo drugari, stigla je nova roba, uzmi peticu i ostavi pare. I ne moraš da ostaviš pare uopšte. Probaš je i ako ti odgovara, uzmi je.’ Ma, čovek je degen - besneo je Tocilo.

Iako su koristili strogo šifrovane reči za drogu, Tocilu se u jednom razgovoru s Nikolićem omaklo:

- Ostavi tu drogu, da se vratiš po nju. Vozi, brate, danas... do ku*ca, brate, da se okrenem, pa da bežim...

Tocilu su lisice na ruke stavljene u šumi u okolini Mladenovca, gde je 33 kilograma heroina izuzetne čistoće pakovao u “štek”. Ostatak droge koji je oduzet od Tocilove ekipe, nađen je dan posle hapšenja. Heroin je bio sakriven u specijalno napravljenim burićima zakopanima i prekrivenima zemljom.

Operativnim radom utvrđeno je da je Novaković nabavljao velike količine heroina visoke čistoće u Turskoj, a potom drogu prebacivao i rasturao po Srbiji. Vrednost zaplenjenih narkotika procenjuje se na više od 5.000.000 evra, a policija je tokom ove akcije oduzela i više skupocenih automobila.

(Kurir.rs/Alo, D.Ć.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track